Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΓΚΕΡΛΕΞΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο "Ρ" να φθάσει παντού

- Ποιος είναι ο στόχος της δίμηνης πανεξόρμησης για το "Ριζοσπάστη" που αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Οργάνωση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ;

- Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την κυκλοφορία του "Ριζοσπάστη" και ιδιαίτερα του καθημερινού, που τους τελευταίους μήνες παρουσιάζει πτώση, ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Εξάλλου, θωρούμε ότι η αύξηση της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη" αποτελεί βασική προϋπόθεση για την άνοδο της επιρροής και της εμβέλειας του Κόμματος. Βέβαια, εδώ παρουσιάζεται μια αντίφαση: Ενώ από τη μία, η επιρροή του Κόμματός μας αυξάνεται και χιλιάδες εργαζόμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, ναυτικοί κλπ., παίρνουν μαζικά μέρος στους αγώνες που αναπτύσσονται, από την άλλη, σημειώνεται πτώση της κυκλοφορίας του "Ρ". Ακριβώς εδώ θέλουμε να παρέμβουμε και μέσα από μια σειρά μέτρα να καταφέρουμε ο "Ρ" να φτάνει σε κάθε κομματικό σπίτι, σε όλες τις πόλεις και τα πολυάριθμα χωριά με σημαντικό και συχνά μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων του ΚΚΕ.

- Σε ποιους χώρους ιδιαίτερα θα απευθυνθείτε και για ποιο λόγο;

- Μπροστά στην προσπάθεια για κομματική οικοδόμηση σε εργοστάσια και επιχειρήσεις, που ξεκινά το Κόμμα μας, εμείς από τώρα κάνουμε ένα βήμα. Ξεκινώντας εξορμήσεις σε μεγάλες υπηρεσίες, στα νοσοκομεία, στα διοικητήρια, στα δημαρχεία, στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, στα Ταχυδρομεία, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, τόσο στο διοικητικό και διδακτικό προσωπικό, όσο και στις Εστίες των φοιτητών και σπουδαστών. Μπορούμε να δείξουμε ότι η Κομματική Οργάνωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μπορεί πραγματικά να φέρει το "Ριζοσπάστη" στα χέρια των εργαζομένων και των νέων, να κάνει απαραίτητη την ενημέρωσή τους από την εφημερίδα του λαού, το όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ. Να γίνει όπλο για τη διεκδικητική πάλη που θα αναπτύσσεται.

- Εχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις επιτυχίας αυτής της προσπάθειας;

- Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δε δημιουργήσαμε το κλίμα για γενική κινητοποίηση παντού και κυρίως σε εκείνες τις ΚΟΒ που μπορούν να ανοίξουν τους δρόμους που θέλουμε. Ακριβώς οι προϋποθέσεις γι' αυτή την κινητοποίηση οργανώνονται τώρα από τα καθοδηγητικά όργανα και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους.

- Τι ανταπόκριση περιμένετε;

- Είμαστε βέβαιοι ότι αν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τα μέτρα που αποφασίστηκαν, η εφημερίδα θα φτάνει τακτικά στα χέρια κάθε μιας από τις χιλιάδες κομματικές οικογένειες που μένουν μόνιμα στην περιοχή. Θα καταφέρουμε η κυκλοφορία του "Ρ" να φτάσει τα επίπεδα που είχε στην προεκλογική περίοδο, τον περασμένο Σεπτέμβρη. Μάλιστα, αισιοδοξούμε ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα.

- Τι συνηγορεί σ' αυτή σας την αισιοδοξία;

- Τα πρώτα αποτελέσματα. Την Κυριακή, με τη μικρή προσπάθεια που έγινε από ένα μέρος μόνο της κομματικής μας δύναμης, προσεγγίσαμε το στόχο μας. Πιστεύουμε ότι μέσα στο δίμηνο Μάης - Ιούνης, και με δεδομένο ότι θα κινητοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του δυναμικού του Κόμματός μας, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι θεαματικά.

Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ