Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τη Μακρόνησο

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση των στρατοπέδων της Μακρονήσου, που πέρασαν στην ιστορία ως σύμβολο κατά της τυραννίας και της βίας, η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση αύριο Κυριακή 11 Μάη, στις 6 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει σύντομη ομιλία για τη σημασία των αγώνων και θυσιών της Μακρονήσου και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τραγούδια, επίκαιρα χορωδιακά, απαγγελίες ποιημάτων και πεζών κειμένων, εμπνευσμένων από τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών της Μακρονήσου.

Στο "θανατονήσι"

Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των νεκρών και αγωνιστών της Μακρονήσου, για τα 50 χρόνια από τη δημιουργία των στρατοπέδων θανάτου, πραγματοποιεί και φέτος την καθιερωμένη μετάβαση στο "θανατονήσι", με το φέρι - μποτ "ΙΩΑΝΝΗΣ", αύριο Κυριακή 11-5-97, στις 8 π.μ., από την προβλήτα του Αργοσαρωνικού στο λιμάνι του Πειραιά και στις 10.30 π.μ. από το Λαύριο. Η επιστροφή από τη Μακρόνησο θα γίνει στις 5 μ.μ.

Καλούνται οι Μακρονησιώτες, Μακρονησιώτισσες και οι φίλοι τους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση, αφού δηλώσουν τη συμμετοχή τους (σήμερα είναι η τελευταία μέρα) από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο τηλέφωνο 3824.461. Η μετάβαση είναι δωρεάν.

  • Το Παράρτημα ΛΟΥΤΣΑΣ της ΠΕΑΕΑ δρομολογεί πούλμαν για την παραπάνω εκδήλωση που αναχωρεί στις 7 π.μ. την Κυριακή από τη διασταύρωση των οδών Ψαρών και Αρτέμιδος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ