Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε όλη την Ελλάδα για την ειρήνη

Πολύμορφες εκδηλώσεις διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης σε συνεργασία και με άλλους φορείς σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια του 19ου Δεκαημέρου Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ:

Σήμερα Σάββατο
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει στις 7 μ.μ. εκδήλωση στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου με θέμα "Το αίτημα της ειρηνικής συνύπαρξης στην ποίηση για παιδιά και εφήβους" και ομιλητή τον Θ. Καραγιάννη, κριτικό βιβλίου. Θα συμμετέχουν μέλη της ορχήστρας των μαθητών του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Ηλιούπολης.
  • Το Ζωγραφιώτικο Κίνημα Ειρήνης διοργανώνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γαρδένιας εκδήλωση με θέμα "Βαλκάνια και "νέα τάξη πραγμάτων"". Η εκδήλωση περιλαμβάνει παράσταση Καραγκιόζη με τον Μάνθο Αθηναίο, παιδική ζωγραφική για την ειρήνη και έκθεση αφίσας και φωτογραφίας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού διοργανώνει στις 7 μ.μ.,στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού, εκδήλωση για το ρόλο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, το Αιγαίο και την Κύπρο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και παράσταση Καραγκιόζη.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει στις 6 μ.μ. υπαίθρια παιδική ζωγραφική με θέμα την Ειρήνη στον πεζόδρομο μπροστά από το Αχίλλειο. Θα ακολουθήσει στις 8.30 μ.μ. παράσταση Καραγκιόζη και στις 10 μ.μ. μπροστά από το δημαρχείο θα δοθεί συναυλία με σύγχρονη μουσική από τη "Νεανική Δράση".
  • Ολοκληρώνονται σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις ελληνοτουρκικής φιλίας που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας στην Αμαλιάδα, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων. Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Λαζαράκειο Μέγαρο Αμαλιάδας. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα.
Αύριο Κυριακή
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης διοργανώνει στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Επαγγελματοβιοτεχνών Νέας Σμύρνης (Ικονίου 26 και Καλλιπόλεως) παιδική γιορτή. Η γιορτή θα είναι αφιερωμένη στην ειρήνη και θα περιλαμβάνει απαγγελίες, μουσική, παιχνίδια και πολιτιστικό πρόγραμμα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Ν. Ηρακλείου και Ν. Ιωνίας Αττικής, καθώς και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και οι Σύλλογοι Γυναικών συνδιοργανώνουν στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση στην πλατεία του Ηλεκτρικού στο Ν. Ηράκλειο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα του μουσικού συγκροτήματος της Ν. Ιωνίας με τον Στ. Ψαραδάκο.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης θα προβάλει στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Μαρίνου Αντύπα 86) την αντιπολεμική ταινία "Η Μοίρα ενός ανθρώπου" του Σεργκέι Μπονταρτσούκ. Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετέχουν η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, η Ζ ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών και η τοπική Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει εκδήλωση στο χώρο μπροστά από το καφενείο "Κωστήκα", που θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. με ομιλία του Γιώργου Λαμπράκη, γιου του πρωτοπόρου μαραθωνοδρόμου της ειρήνης, στις 9.30 μ.μ. θα δοθεί συναυλία από τη μαθητική χορωδία του Γυμνασίου Αγ. Μονής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου καθηγητή μουσικής Γιάννη Μαρινάκη. Στην εκδήλωση καλούν και οι οργανώσεις των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΝΕ ΠΕΑΕΑ, ΠΕΕΠΠ, ΠΕΑΤΑΘ).
Τη Δευτέρα 12 Μάη
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι στο Ενιαίο Πολυκλαδικού Λυκείου, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Τα μηνύματα της ειρήνης στη σχολική εκπαίδευση". Θα ακολουθήσει μουσική και τραγούδια με την ορχήστρα του σχολείου.
Την Τρίτη 13 Μάη
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ταύρου διοργανώνει στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Αττάλειας εκδήλωση με παράσταση Καραγκιόζη.
Την Τετάρτη 14 Μάη
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γαλατσίου διοργανώνει στις 7.30 μ.μ. στο Τέρμα Βεϊκου (Βεϊκου και Σκύρου), εκδήλωση με ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Πετραλώνων διοργανώνει στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Αγ. Αικατερίνης Κάτω Πετραλώνων, εκδήλωση με ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στον Κολωνό διοργανώνει στις 7 μ.μ. εκδήλωση - συζήτηση στα γραφεία του (Αργους 51) με θέμα "Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια - "νέα τάξη πραγμάτων" και ΝΑΤΟική κυριαρχία".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αμαρουσίου διοργανώνει στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία της (Μιλτιάδου 4) εκδήλωση με θέμα "Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αλβανία και ο ρόλος του φιλειρηνικού κινήματος".
  • H Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Νίκαιας θα πραγματοποιήσει στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Νικολάου πολιτιστική εκδήλωση με θέμα "Ο ρόλος της γυναίκας στον αγώνα για την ειρήνη" το οποίο θα αναπτύξει η αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Μαρία Πρίφτη. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου διοργανώνει στις 9 μ.μ. στο Ωδείο της πόλης, παραδοσιακή βραδιά με προσκεκλημένους τους Στέλιο Μπικάκη και Νίκο Μανιά.
Την Πέμπτη 15 Μάη
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου διοργανώνει στις 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Ιωνίας 96, Ανω Καλαμάκι), εκδήλωση με θέμα "Βαλκάνια - Κύπρος - Αιγαίο". Θα ακολουθήσει προβολή αντιπολεμικής ταινίας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Πλυτά.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση και κατάθεση στεφανιού στο άγαλμα του Γρ. Λαμπράκη (Λ. Βουλιαγμένης, Β είσοδος Ηλιούπολης). Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί θα γίνουν χαιρετισμοί και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου διοργανώνει στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στο Δημαρχείο και πορεία στο κέντρο της πόλης. Συνδιοργανωτές είναι ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Γυναικών, το Σωματείο Οικοδόμων, η εφημερίδα "Κρητική Επιθεώρηση", η ΠΕΑΕΑ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Πολυκλαδικού και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη".
Την Παρασκευή 16 Μάη
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης διοργανώνει στις 8 μ.μ. σε συνεργασία με το Δήμο εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει ομιλία και πολιτιστικό πρόγραμμα με θεατρική παράσταση από μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου, απαγγελίες και τραγούδια από το 5ο Δημοτικό Σχολείο και βράβευση μαθητών.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Καλλιθέας, Μοσχάτου, Ν. Σμύρνης και Ταύρου καλούν τους φίλους της ειρήνης να προσέλθουν στις 6.30-7 μ.μ. στις πλατείες Δαβάκη Καλλιθέας, Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης, Πλατεία Δημαρχείου Μοσχάτου και Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Αγ. Σοφίας) Ταύρου για να υποδεχτούν το Καραβάνι της Ειρήνης,που θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους των παραπάνω δήμων. Το Καραβάνι της Ειρήνης θα έχει αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας και θα τερματίσει στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Αγ. Γεωργίου) στον Ταύρο. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με ομιλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας πραγματοποιεί πανεξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους και τα καταστήματα της πόλης. Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καβάλας διοργανώνει βραδιά ειρήνης, παράδοσης και πολιτισμού, όπου θα πάρουν μέρος τα συγκροτήματα του "Εργαστηρίου Λαϊκής Παράδοσης" Καβάλας με την επταμελή ορχήστρα "Ελλήσποντος".
Το Σάββατο 17 Μάη
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Παγκρατίου διοργανώνει στις 10.30 π.μ. στο Αλσος Παγκρατίου εκδήλωση με ζωγραφική για τα παιδιά. Επίσης στον ίδιο χώρο στις 7 μ.μ. συγκέντρωση και ομιλία.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης ανεβάζει στις 9 μ.μ. στο θέατρο Αλσους, την παράσταση "Κόκκινα ολόφρεσκα παντζάρια" της Χρυσάνθης Συροπούλου - Λάμπρου από το Α τμήμα θεάτρου του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Ηλιούπολης. Επίσης στις 6 μ.μ. διοργανώνει, με την επιμέλεια της Ενωσης Γυναικών Ηλιούπολης (ΟΓΕ), εκδήλωση με ζωγραφική των παιδιών για την ειρήνη στον παιδότοπο της κεντρικής πλατείας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου διοργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Χαλανδρίου με ομιλία προβολή σλάιντ για τη "νέα τάξη" και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Την Κυριακή 18 Μάη
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει πορεία ειρήνης που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την Κοινότητα Πηγής και θα καταλήξει στις 9 μ.μ. στην Πλατεία Τρικάλων, όπου θα λάβουν χώρα λαϊκό πανηγύρι με δημοτικά τραγούδια.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει αγώνα ανωμάλου δρόμου για τη νεολαία μήκους 3.000 στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 9.30 π.μ. από την Πλατεία Καπνεργάτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ