Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
"Αφεντικό" ο γραμματέας της Περιφέρειας

Από τη μία, περιορίζονται οι αρμοδιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και, από την άλλη, καθιερώνεται ο ασφυκτικός έλεγχος του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, τόνισε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, τοποθετούμενος επί του νομοσχεδίου για την Περιφερειακή Διοίκηση.

Προηγουμένως, ο εισηγητής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής, σχολιάζοντας τα αναφερόμενα στη Νομαρχιακή Επιτροπή άρθρα, παρατήρησε ότι ενώ καταργούνται οι διάφορες Νομαρχιακές Επιτροπές και αντικαθίστανται από μία, γεγονός που, ούτως ή άλλως, περιορίζει το ρόλο των νομαρχιακών συμβούλων, τόνισε ότι σε αυτή την επιτροπή μετέχει μόνον ένας εκπρόσωπος της μειοψηφίας, ταυτόχρονα, όμως, μετέχουν και ιδιώτες μη εκλεγμένοι και μάλιστα με δικαίωμα ψήφου. "Η μειοψηφία έτσι φιμώνεται", είπε ο Αχ. Κανταρτζής.

Αναφερόμενος, τέλος, στα σχετικά με το προσωπικό άρθρα, σημείωσε ότι το πρόβλημα πολυδιάσπασης των εργασιακών σχέσεων παραμένει. Τέλος, είπε ότι η μετάταξη προσωπικού από τον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ανοίγει το δρόμο συρρίκνωσης και υποβάθμισης του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ