Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα της κοινής γνώμης δημοσιεύει το πρώτο τεύχος του νέου περιοδικού "ΤΕΜΡΟ", που κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο. Το ερώτημα, στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν 1.000 άτομα της περιοχής του λεκανοπεδίου Αττικής, ήταν: Ποιοι έχουν μεγαλύτερη εξουσία στην Ελλάδα;

Και ιδού οι απαντήσεις: Το 42% θεωρεί ότι μεγαλύτερη εξουσία έχουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Το 26,8% τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), το 22,1% τα κόμματα και οι πολιτικοί, ενώ μόνο το 6,1% πιστεύει ότι μεγαλύτερη εξουσία έχει ο λαός κι ένα ποσοστό 4% δεν απάντησε. Εάν, μάλιστα, δούμε τις απαντήσεις των νεότερων σε ηλικία, βλέπουμε ότι οι νέοι - από 18 χρόνων έως 34 - θεωρούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ως τον ισχυρότερο πόλο εξουσίας, σε ποσοστά που ξεπερνούν το 52% και μαζί με τα ΜΜΕ φτάνουν περίπου το 80%.

Απαντήσεις αποκαλυπτικές, που φανερώνουν πόσο έχει "απογυμνωθεί" το αστικό πολιτικό σύστημα. Απαντήσεις, που μπορούν να γίνουν αφετηρία, για παραπέρα σκέψεις και συμπεράσματα, ώστε ο λαός να γίνει ο πραγματικός και μοναδικός πόλος εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ