Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του ΚΚΕ με το ΚΚ Γερμανίας

Συνάντηση είχε χτες η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, με τον Χ. Στερ, πρόεδρο του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος,που επισκέπτεται τη χώρα μετά από πρόσκληση του ΚΚΕ.

Στη συνάντηση, έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις, τους αγώνες και τη δράση των δύο κομμάτων. Εγινε ανταλλαγή απόψεων για την προώθηση της συνεργασίας και της κοινής δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη για επιτάχυνση των πρωτοβουλιών, για την ανταλλαγή απόψεων στα ζητήματα ιδεολογίας, του συντονισμού και της κοινής δράσης των κομμουνιστικών κομμάτων. Εγινε ενημέρωση για σειρά πρωτοβουλιών, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης, των 150 χρόνων του Κομμουνιστικού Μανιφέστου, των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Συμφωνήθηκε τα δύο κόμματα να στηρίξουν σειρά πρωτοβουλιών στο Αμστερνταμ, στο τέλος της Διακυβερνητικής, που έχουν σαν στόχο την προβολή και την ενίσχυση των αγώνων των εργατών, αγροτών, της νεολαίας και των άλλων εργαζομένων, όπως και την αντίθεση των κομμουνιστών στην ΕΕ και στις Συμφωνίες του Μάαστριχτ.

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο Χ. Στερ συναντήθηκε επίσης με στελέχη της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και με στελέχη της ΚΟ Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ