Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι αγώνες να ματαιώσουν το "διάλογο" - απάτη!

Με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών της φιέστας του "κοινωνικού διαλόγου", το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Η ομιλία του πρωθυπουργού στην έναρξη του "κοινωνικού διαλόγου", ήταν η πολιτική φωνή της ολιγαρχίας. Ο Κ. Σημίτης εξάγγειλε την ανατροπή των κατακτήσεων των εργαζομένων, όχι για να αντικατασταθούν με νέα δικαιώματα, αλλά για να μπει το σύγχρονο δουλεμπόριο στη ζωή όλων των εργαζομένων, στο βωμό των συμφερόντων των πολυεθνικών. Ο πρωθυπουργός, με την ομιλία του, από τους εργαζόμενους ζήτησε νέες θυσίες και από τους επιχειρηματίες να γίνουν πιο τολμηροί! Ο λαός γνωρίζει τι εστί επιχειρηματική τόλμη. Πρόκειται για παρότρυνση του πρωθυπουργού προς την κεφαλαιοκρατία, να γίνει ακόμη πιο ασύδοτη, ακόμα πιο αυταρχική και ληστρική.

2. Η έναρξη του "κοινωνικού διαλόγου" επιβεβαιώνει και πάλι, ότι δικαίως το ΚΚΕ αντιτάχθηκε σε αυτή την απάτη. Δικαίως υπήρξε άρνηση συνδικαλιστών, να πάρουν μέρος σε μια παγίδα σφαγιασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο"κοινωνικός διάλογος" αποτελεί την οργάνωση ενός ακόμα πιο ισχυρού μετώπου κυβέρνησης - μεγαλοεργοδοσίας κατά των εργαζομένων - ανέργων - συνταξιούχων.

Από τη σημερινή φιέστα απουσιάζει η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων. Αντίθετα είναι παραπάνω από διακριτή, είναι κυρίαρχη, η παρουσία των οργανώσεων της μεγάλης εργοδοσίας και των κυβερνητικών στελεχών. Το γεγονός αυτό, μαζί με την παρουσία των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, αποτελεί μια πρόσθετη απόδειξη για την αντεργατική κατάληξη που πρόκειται να έχει ο "διάλογος" των προειλημμένων αποφάσεων.

3. Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων τάσσεται υπέρ του "κοινωνικού διαλόγου". Ας έχει υπόψη του ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων τάσσεται κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ανεξάρτητα αν η εργοδοτική τρομοκρατία φροντίζει να μην εκφράζεται ακόμα αυτή η αντίθεση και στις εργατικές απεργίες.

Ο "κοινωνικός διάλογος" ξεκινάει τη στιγμή που έχουν από χρόνια ψηφιστεί και εφαρμόζονται οι αντιλαϊκοί αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (1759/88 - 1902/90 - 2084/92). Ξεκινάει τη στιγμή που τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων έχουν καταληστευτεί από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία, που τα οδήγησαν στη χρεοκοπία και έστρωσαν το έδαφος για να περάσει η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Επομένως ο "διάλογος" αρχίζει με δεδομένη όχι μόνο την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και με δεδομένη την αντιλαϊκή νομοθεσία που στηρίζει τα κέρδη των σύγχρονων πατρικίων σε βάρος των σύγχρονων πληβείων.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, όχι μόνο να μην εγκαταλείψουν "τις παραδοσιακές συμπεριφορές" που τους σύστησε ο πρωθυπουργός, αλλά να αξιοποιήσουν όλες τις θετικές μορφές πάλης του παρελθόντος και ταυτόχρονα να τις εμπλουτίσουν και με νέες μορφές. Να ματαιώσουν τον "διάλογο" με τον αγώνα τους και, αν αυτός προχωρήσει, να μην τον νομιμοποιήσουν. Από μια τέτοια εξέλιξη, κινδυνεύει μόνο η εργοδοσία.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν σε κανένα συνδικαλιστή να πάει κόντρα στη θέλησή τους. Να απαιτήσουν να σταθεί ο κάθε εκπρόσωπός τους, συνεπής τουλάχιστον στις διακηρύξεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ