Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
Αρχίζει σήμερα το συνέδριο

Με την εισήγηση του προέδρου της, Αντ. Σαμαρά, και τους χαιρετισμούς εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, αρχίζουν σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας οι εργασίες του πρώτου συνεδρίου της Πολιτικής Ανοιξης.

Παρά τους τόνους αισιοδοξίας που επιχειρούν να δώσουν διάφορα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, περί μίας "νέας αρχής", γεγονός είναι ότι η εκλογική αποτυχία του Σεπτέμβρη που στέρησε την ΠΟΛ.ΑΝ. από την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, έχει δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα στο κόμμα και έχει οδηγήσει σε αποχωρήσεις στελεχών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ν. Κλείτου ο οποίος ήταν επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα στις πρόσφατες εκλογές, ο οποίος μαζί με άλλα στελέχη μετά την εκλογή του Κ. Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ, προσχώρησαν στη ΝΔ.

Ο Αντ. Σαμαράς αναμένεται στην εισήγησή του να εμμείνει στην "αυτόνομη πορεία" του κόμματος αλλά ταυτόχρονα να ανακοινώσει ότι το κόμμα του θα "είναι ανοιχτό στον διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις". Επιχειρώντας να διαφοροποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, θα πει ότι τα δύο κόμματα δεν έχουν διαφορές στην πολιτική τους χωρίς όμως να προχωρήσει στην παρουσίαση του πολιτικού και ιδεολογικού στίγματος της ΠΟΛ.ΑΝ.. Οσον αφορά τα εξωτερικά θέματα, θα κινηθεί στη γνωστή αδιέξοδη πολιτική του εθνικισμού ιδιαίτερα όσον αφορά την ονομασία της ΠΓΔ Μακεδονίας και τα ελληνοτουρκικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ