Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστικό προσκλητήριο

Στην Τεχνική Βάση της ΟΑ περιόδευσε χτες ο Κ. Παρασκευάς

"Μόνο με τον ενωμένο αποφασιστικό αγώνα και τη συσπείρωσή σας γύρω από τα συνδικάτα, θα σταματήσουν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας", τόνισε μιλώντας στους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της Τεχνικής Βάσης της ΟΑ ο Κώστας Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη χτεσινή περιοδεία του στο χώρο.

Ο Κ. Παρασκευάς έκανε λόγο για επιτακτική ανάγκη συντονισμού της δράσης, ώστε να αποτραπούν τα σχέδια των πολυεθνικών, της ΕΕ και της κυβέρνησης, που προσπαθούν να αφαιρέσουν "όσα μέσα σε δεκαετίες και με πολλές θυσίες έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι".

Η ανησυχία των εργαζομένων για το πού οδηγείται η κατάσταση ήταν έκδηλη. Οι ερωτήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανεργία, τον "κοινωνικό διάλογο", τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση και την αδράνεια των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων στα προβλήματα των εργαζομένων, έπεφταν "βροχή".

"Πριν μερικά χρόνια εσείς οι εργαζόμενοι στην ΟΑ γευτήκατε για τα καλά τι σημαίνει αυτή η περίφημη "εξυγίανση" των επιχειρήσεων. Το είδατε με το ξεπούλημα της "Ολύμπικ Κέτερινγκ" και είστε μάρτυρες για την κατάσταση που επικρατούσε τότε και το τι συμβαίνει σήμερα", επισήμανε ο Κ. Παρασκευάς.

Αναφερόμενος στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης, επισήμανε ότι η ανάγκη της υποχρεωτικής και δημόσιας ασφάλισης είναι επίκαιρη όσο ποτέ. "Ειδικά για τους νέους εργαζόμενους - τόνισε - θα φτάσει η στιγμή που δε θα ξέρουν τι σημαίνει σύνταξη και περίθαλψη, αφού η κυβέρνηση με τις υποδείξεις της ΕΕ έχει ήδη βάλει πλώρη για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και τη δραστική περικοπή των συντάξεων. Αλλωστε ο πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα, ότι κάθε επιτυχημένος νέος στο εξής θα προβλέπει από μόνος του για την ασφάλισή του!".

"Δεν είναι μονόδρομος οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Διέξοδος υπάρχει και μάλιστα σημαντική. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας", τόνισε και συνέχισε: "Χρέος όλων των εργαζόμενων είναι η προσπάθεια αλλαγής των συσχετισμών του συνδικαλιστικού κινήματος. Ενός κινήματος, που θα έχει στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και όχι να σέρνεται στον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη με ειλημμένες αποφάσεις, διαπραγματευόμενο με την άρχουσα τάξη την αφαίρεση των κατακτήσεων των εργαζομένων. Γι' αυτό το λόγο η ΕΣΑΚ δεν παίρνει μέρος στο στημένο διάλογο. Για να μη συναινέσει στη θύελλα των αντεργατικών μέτρων. Εάν πήγαινε, θα νομιμοποιούσε αυτές τις ειλημμένες αποφάσεις. Στόχος μας είναι να προβληματίσουμε τον κόσμο και να τον συντονίσουμε με το ΚΚΕ, σε έναν αγώνα που θα βάλει φρένο στις επιδιώξεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ