Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο "όχι" στη μονιμοποίηση

Αλλοθι ο νόμος 2190

Στις διατάξεις του περίφημου νόμου 2190 προσκρούει η μονιμοποίηση προσωπικού της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" που η εργασία τους σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια των πτήσεων. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Μεταφορών, Ε. Λουκάκης, σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσο Κωστόπουλο για μονιμοποίηση εποχιακά εργαζόμενων ιπτάμενων φροντιστών και συνοδών.

Συγκεκριμένα, είπε ο υφυπουργός: "Τυχόν ικανοποίηση του συναδέλφου, δηλαδή μονιμοποίηση ιπτάμενων συνοδών και ιπτάμενων φροντιστών θα επέφερε καταστρατήγηση του νόμου 2190/94".

Σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού Μεταφορών, ο βουλευτής του ΚΚΕ αφού σημείωσε ότι το Κόμμα δεν είναι ισοπεδωτικά αντίθετο με την εποχιακή απασχόληση, τόνισε: "Υπάρχουν μονάδες που χρειάζονται εποχιακούς εργαζόμενους. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με ειδικό αντικείμενο. Θα μπορούσαμε ακόμα να συζητήσουμε το θέμα που θέσατε αν μιλούσαμε για εργαζόμενους του εδάφους. Τώρα όμως μιλάμε για ιπτάμενους φροντιστές που πρέπει να έχουν ορισμένα εφόδια. Και αυτοί που εργάζονται σαν εποχιακοί στην "Ολυμπιακή" έχουν αυτά τα εφόδια γιατί εργάζονται αρκετό χρονικό διάστημα.

Ο νόμος μπορεί να λέει αυτό που είπατε. Οταν όμως έχουμε μπροστά μας ένα τέτοιο ζήτημα, θα έλεγα αντί να διορθώσεις το δόντι δεν κόβεις το κεφάλι. Να διορθωθεί δηλαδή ο 2190 για αυτές τις περιπτώσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ