Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατακραυγή για τα αγροτοδικεία

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις καταδίκης της κυβερνητικής επιχείρησης ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των αγωνιζομένων αγροτών, από μαζικούς φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις, με αφορμή τη μεθοδευμένη καταδίκη των αγροτών και και των μελών της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής.

Από την άλλη, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και οι δίκες των αγροτών. Χτες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια 34 αγρότες σε Αγρίνιο και Θήβα. Και οι δύο δίκες αναβλήθηκαν, αφού τα δικαστήρια δεν πρόλαβαν να εκδικάσουν τις υποθέσεις αυτές και έτσι οι κατηγορούμενοι αγρότες μπήκαν στην αναμονή... Στην πρώτη περίπτωση σύρθηκαν στα δικαστήρια 14 αγρότες - μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, ως υποκινητές των κινητοποιήσεων, και στη δεύτερη 30 αγρότες της επαρχίας Θηβών για τις κινητοποιήσεις του 1995.

Η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ με ανακοίνωσή της καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών και δηλώνει προς όλους αυτούς που μεθοδεύουν το χτύπημα των λαϊκών αντιδράσεων κατά της πολιτικής του Μάαστριχτ, πως οι αγώνες δε φυλακίζονται. Ταυτόχρονα εκφράζει τη συμπαράστασή της στους αγωνιστές του αγροτικού κινήματος.

Ανακοινώσεις καταδίκης της πρακτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, εξέδωσαν χτες τρεις μαζικές οργανώσεις της Ζακύνθου: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων. Στις ανακοινώσεις τους εκφράζεται η συμπαράσταση στους διωκόμενους αγρότες και τα μέλη της Πανθεσσαλικής και τονίζεται ότι η τρομοκρατία των αγροτοδικείων έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού.

Με ανάλογη ανακοίνωση η ΟΑΣ Ηλείας καταγγέλλει τις στημένες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για καταδίκη των αγωνιζομένων αγροτών, τόσο στο νομό αυτό, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η καταδίκη των 20 αγροτών στη Λάρισα, αλλά και των άλλων αγροτών στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, καταδεικνύει την τακτική της κυβέρνηση για ποινικοποίηση των διεκδικητικών αγώνων των αγροτών και όλων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ