Κυριακή 9 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Αγώνας για εξασφάλιση των κεκτημένων...

Η βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος δεν είναι το βασικό ζητούμενο στη Μ. Βρετανία, αλλά η εξασφάλιση της μέχρι πρότινος αίγλης και ποιότητας σπουδών που διαθέτουν τα φημισμένα πανεπιστήμια και κολέγια. Πού υπάρχει το πρόβλημα; Στο γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν εννοείται σήμερα μόνο με την ακαδημαϊκή κατάρτιση των μελλοντικών πτυχιούχων, αλλά και τη διοχέτευση ενός μεγάλου αριθμού τους σε άλλους πιο σύγχρονους κλάδους της επιστήμης, όπως τεχνολογία, πληροφορική, τηλεπικοινωνίες, επικοινωνία. Από την άλλη πλευρά, οι όποιες προσπάθειες δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση. Αυτά, θα μπορούσαν να είναι τα βασικά συμπεράσματα από τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μέιτζορ σ' ό,τι έπεται της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τώρα, όσον αφορά τα ζητήματα της πρώτης βαθμίδας της εκπαίδευσης, η κατάσταση διαφοροποιείται "ελαφρώς". Γιατί; Μα επειδή τα βασικότερα προβλήματα δε σχετίζονται με την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών, αλλά με τα συρρικνούμενα κονδύλια που εγκρίνουν οι τελευταίες βρετανικές κυβερνήσεις, με πρώτιστες συνέπειες τις ελλείψεις των σχολείων στους τομείς της υλικοτεχνικής υποδομής και της αναλογίας του αριθμού διδασκόντων -διδασκομένων.

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά "τυχαίνει" αυτή την περίοδο να απασχολούν εξίσου έντονα "Συντηρητικούς" και "Εργατικούς", όχι μόνον διότι - όπως υποστηρίζουν - η εκπαίδευση είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε βιώσιμης κοινωνίας, αλλά και για τον απλούστατο λόγο ότι ...πλησιάζουν οι προγραμματισμένες γι' αυτόν το Μάη γενικές εκλογές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ