Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οικονομική εξόρμηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Το ΔΣ της "Δημοκρατικής Μέριμνας", με την ευκαιρία των γιορτών του Πάσχα, απευθύνει στον ελληνικό λαό την ακόλουθη έκκληση:

"Στα είκοσι δύο χρόνια της λειτουργίας του, το Σωματείο μας "Δημοκρατική Μέριμνα" στέκεται στο πλευρό των θυμάτων πολιτικών διώξεων, ανάμεσα στα οποία είναι κυρίως αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Αντιδικτατορικού Αγώνα, παρέχοντάς τους ηθική και υλική βοήθεια με μικρά χρηματικά βοηθήματα, φάρμακα και ιατρική βοήθεια.

Οπως σας είναι ασφαλώς γνωστό, στις ανώμαλες πολιτικές περιόδους που πέρασε η χώρα μας, χιλιάδες αγωνιστές διώχτηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν κι έχασαν τις δουλιές τους.

Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, οι λίγοι απ' αυτούς που απόμειναν σε προχωρημένα γηρατειά όλοι κι οι περισσότεροι με σοβαρά κλονισμένη την υγεία τους, παραμένουν αβοήθητοι χωρίς πόρους ζωής, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης.

Τα δειλά βήματα που έγιναν από την πολιτεία, πριν μερικά χρόνια, μετά την αναγνώριση της Εθνικής μας Αντίστασης, δεν οδήγησαν ποτέ στην υλική αποκατάσταση των ανθρώπων αυτών. Ετσι, τη φροντίδα για την επιβίωσή τους ανέλαβε το Σωματείο μας, που πριν από είκοσι δύο χρόνια ιδρύθηκε από ανθρώπους με εθνικές και δημοκρατικές ευαισθησίες.

Εκτοτε, συνεχής είναι ο αγώνας μας για την εξεύρεση των οικονομικών πόρων που είναι απαραίτητοι για την εκπλήρωση της αποστολής του Σωματείου μας.

Οι πόροι αυτοί, που αντλούνται από συνδρομές των μελών μας, προσφορές μελών και φίλων μας κι από διάφορες εκδηλώσεις, που κατά καιρούς οργανώνουμε, είναι - όπως εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί - τελείως ανεπαρκείς για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών όσων περιθάλπουμε, κάτω από τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνάει η χώρα μας.

Για την ενίσχυση των γλίσχρων οικονομικών μας, οργανώνουμε και φέτος την καθιερωμένη οικονομική μας εξόρμηση του Πάσχα.

Μ' αυτήν ελπίζουμε ότι θα μας δώσετε - όπως χρόνια τώρα, άλλωστε - τη δυνατότητα να προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια. Δεν παραγνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες, που όλοι μας αντιμετωπίζουμε. Ομως πιστεύουμε ότι μέσα σ' αυτές, ενάντια σ' αυτές, θα λέγαμε, θα κάνετε το καθήκον σας απέναντι στους ανθρώπους, που, δίνοντας τα πάντα για την πατρίδα και τη δημοκρατία, υποφέρουν σήμερα αβοήθητοι από την πολιτεία.

Με την πίστη ότι και αυτή τη φορά θα υπάρξει από μέρους σας πρόθυμη ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Με πολλή τιμή

Ο πρόεδρος

Βασίλης Φίλιας

Η γεν. γραμματέας

Δανάη Ψιλοπούλου

Σημείωση: Προσφορές γίνονται δεκτές στα γραφεία του Σωματείου μας, Ακαδημίας 78, τηλέφωνο: 38.22.776 και στην Εθνική Τράπεζα (υποκατάστημα Κάνιγγος) στο λογαριασμό 480210/14".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ