Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η "δική τους" κυβέρνηση

Ακούγοντας προχτές το βράδυ στην ΕΤ-1 τους μεγαλοεπιχειρηματίες Κόκκαλη, Δασκαλόπουλο και Μυτιληναίο στην εκπομπή του εκλαϊκευτή του "εκσυγχρονισμού" Π. Ευθυμίου, δύσκολα θα ξεχώριζε κάποιος αν άκουγε τον Κ. Σημίτη ή τους εκπροσώπους της οικονομικής ολιγαρχίας. Οροι όπως "πρωταγωνιστικός" και "ηγετικός" ρόλος στα Βαλκάνια, φράσεις όπως η Ελλάδα "να συμβάλει στη θεσμική σταθερότητα των Βαλκανίων", αποτελούσαν τη μόνιμη επωδό των τοποθετήσεών τους. Βέβαια, καθόλου τυχαία αφού και οι τρεις έχουν ισχυρά συμφέροντα στις γειτονικές χώρες.

Ομως, είχαν και "παράπονα". Οπως για παράδειγμα, ότι διστάζει ο πρωθυπουργός και οι διπλωμάτες να γίνονται πλασιέ των συμφερόντων τους κατά τη διάρκεια των επίσημων ταξιδιών τους στις γειτονικές χώρες. Μάλλον όμως είναι... άδικοι. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Ρουμανία, ο Κ. Σημίτης λειτούργησε κατεξοχήν στο πλαίσιο ενός τέτοιου ρόλου και μάλιστα για λογαριασμό των συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Επίσης χτες στο υπουργείο Εξωτερικών, στο γεύμα προς τιμήν του Βούλγαρου ΥΠΕΞ παρακάθησαν και οι Κόκκαλης, Κοπελούζος, Εμφιετζόγλου, Β. Βαρδινογιάννης...

Τι γίνεται λοιπόν; Απλούστατα, προλαβαίνει η κυβέρνηση Σημίτη τις επιθυμίες των μεγάλων αφεντικών! Είναι η κυβέρνηση που κάνει τα συμφέροντά τους "εθνική στρατηγική". Είναι η "δική τους" κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ