Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΝΣΟΥ ΤΣΙΛΕΡ
Είναι γνωστή η λύση του Κυπριακού!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

"Η επίλυση των προβλημάτων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών", δήλωσε χτες η υπουργός Εξωτερικών Τανσού Τσιλέρ.

Εγκαινιάζοντας την 40ή συνάντηση της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ στην Αγκυρα, η Τ. Τσιλέρ δήλωσε ότι τα ελληνοτουρκικά προβλήματα "δε συνίστανται σε ένα μόνο θέμα, αλλά συνδέονται μεταξύ τους και είναι περίπλοκα". "Είμαστε υπέρ του διαλόγου", είπε ακόμη η Τ. Τσιλέρ και ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.

"Εάν υπάρχουν προβλήματα, όπως υπάρχουν, πρέπει να συζητηθούν. Εάν οι δύο πλευρές δε συνομιλήσουν, είναι αδύνατο να υπάρξει ειλικρίνεια", σημείωσε η Τσιλέρ. Η πρόταση για τη σύσταση "επιτροπής σοφών" είναι μία "νέα ικανοποιητική διαδικασία", είπε ακόμα και σημείωσε ότι τον τελευταίο καιρό είναι "πιο φιλική" η στάση της Ελλάδας στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αναφερόμενη στο Κυπριακό, η Τ. Τσιλέρ είπε ότι "είναι ένα από τα σπάνια προβλήματα στον κόσμο που δεν μπορεί να λυθεί παρά το γεγονός ότι είναι γνωστή η λύση του". "Η λύση είναι δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία" είπε η Τ. Τσιλέρ και πρόσθεσε ότι "η λύση αυτή γίνεται αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, καθώς και από την Ευρώπη και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ομως το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εφαρμογή της λύσης αποτελεί η διακοπή του διαλόγου τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό οφείλεται στην ελληνοκυπριακή πλευρά, που δεν αισθάνεται την ανάγκη διαλόγου, λόγω του ότι της έχει δοθεί υπόσχεση για μονομερή ένταξη (στην Ευρωπαϊκή Ενωση)".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ