Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Σκαπανέας" για το κεφάλαιο το ΥΠΕΞ

Να ανοιχτούν στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, στην Ουκρανία, στη Ρωσία, στις νέες Δημοκρατίες, που όπως υποστήριξε παρέχουν "τρομακτικές" δυνατότητες, κάλεσε χτες τους Ελληνες εμποροβιομηχάνους ο υπουργός Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κόσμου στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας. Ταυτόχρονα, τους παρείχε τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση να κάνει τους Ελληνες διπλωμάτες μεσάζοντες για την εξάπλωση και ισχυροποίηση των κερδών των Ελλήνων επιχειρηματιών στο εξωτερικό.

Ο ίδιος, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει οικονομικά τους επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στην Αλβανία και στην πρώην Γιουγκοσλαβία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα το κάνει, αλλά φρόντισε να καλύψει τη θέση του για κάθε ενδεχόμενο, λέγοντας ότι "δεν είναι και υπουργός Εθνικής Οικονομίας".

Επίσης, ο Θ. Πάγκαλος, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο παρά να ενταχθεί στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και στη "διεθνοποίηση" των οικονομιών, και επιχειρώντας να δώσει ένα... μάθημα διπλωματικής ιστορίας επικαλέστηκε την κινδυνολογία να "απομονωθεί" η Ελλάδα, πράγμα το οποίο όπως είπε, έγινε κάθε φορά που επιχείρησε να αποκοπεί από διεθνείς αγορές και το διεθνές κεφάλαιο. Ωστόσο, ο ίδιος δεν είχε να πει και πολλά για το εάν και τι είδους "οφέλη" έχει αποκομίσει η χώρα μέχρι σήμερα από το διεθνές κεφάλαιο και τη διεθνοποιημένη αγορά που η κυβέρνηση επιχειρεί μα κάθε τρόπο να την εντάξει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ