Κυριακή 18 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιβεβαιώνεται η ανευθυνότητα

Το επίσημο πόρισμα για την πτώση του ελικοπτέρου στα Ιμια αποκλείει την κατάρριψη από πυρά και επαναφέρει με ένταση τα ερωτηματικά, που γέννησαν οι κυβερνητικοί χειρισμοί

Ακρως επικίνδυνο χαρακτήρα και διαστάσεις τυχοδιωκτισμού παίρνει η ανευθυνότητα της κυβέρνησης και των διαφόρων κέντρων που δρουν στους κόλπους της. Αποκαλυπτικός είναι ο τρόπος, με τον οποίο χειρίζονται τις τελευταίες ώρες το θέμα των αιτίων της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου στα Ιμια, τα ξημερώματα της 31ης Γενάρη.

Πριν καλά καλά εξεταστούν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, που ανελκύστηκαν προχτές, από ειδικούς, έσπευσαν να ανακοινώσουν επίσημα ότι "διαπιστώθηκαν διατρήσεις",αφήνοντας να εννοηθεί σαφώς ότι το ελικόπτερο κατερρίφθη από τουρκικά πυρά. Αμέσως μετά, έσπευσαν να τα μαζέψουν, λέγοντας ότι ακόμα δεν μπορούν να κάνουν καμία εκτίμηση. Το αποκορύφωμα της ανευθυνότητας ήρθε χτες το μεσημέρι με την ανακοίνωση του ΓΕΝ, που εκδόθηκε με ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας, του πορίσματος των εμπειρογνωμόνων της Αστυνομίας και του ΓΕΣ, όπου με απόλυτο τρόπο αποκλείεται η περίπτωση κατάρριψης από πυρά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά από "λεπτομερή εξέταση των διατρήσεων", διαπιστώθηκε ότι αυτές "οφείλονται αποκλειστικά στους εξής λόγους: Σε αποκόλληση των συνδετικών (καρφιών) των ελασμάτων, σε βίαιη μετακίνηση ράβδων του συστήματος κατευθύνσεως και σε διαβρώσεις". Και καταλήγει: "Ολα τα παραπάνω προήλθαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στη θάλασσα κατά την πτώση του και από την παραμονή του στη θάλασσα επί δεκαπενθήμερο".

Θα πρέπει, πάντως, να αναφέρουμε ότι η εκδοχή του πορίσματος, πωςοι τρύπες οφείλονται στην αποκόλληση των πριτσινιών, ήταν κάτι που από την πρώτη στιγμή θεωρούνταν πιθανό - είχε γραφτεί και στο χτεσινό "Ρ". Ασχετα από το περιεχόμενο του πορίσματος, τα ερωτήματα για την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της παραμένουν και είναι πλέον ακόμα πιο σοβαρά, ενώ άγνωστες είναι οι σκοπιμότητες που οδήγησαν στη δημιουργία νέου κλίματος έντασης, πολεμοκαπηλίας και πατριδοκαπηλίας.

Ο υπουργός Αμυνας Γερ. Αρσένης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες το μεσημέρι, προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του για τους χειρισμούς που έγιναν και ισχυρίστηκε πως ό,τι έγινε, έγινε στο όνομα της διαφάνειας και με δική του ευθύνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκηνικό έντασης στα Ιμια (2018-01-30 00:00:00.0)
Προβλήματα από την κακοκαιρία (2017-08-31 00:00:00.0)
Αδιέξοδο στην εισαγγελική έρευνα (2003-05-24 00:00:00.0)
Στο απόγειό της η κυβερνητική ανευθυνότητα (1996-02-18 00:00:00.0)
Παράγινε το κακό (1996-02-18 00:00:00.0)
"Διάτρητη" η κυβέρνηση (1996-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ