Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα "άπλυτα" στη φόρα

Οταν εμείς γράφαμε για τα τεράστια σκάνδαλα με τις συμβάσεις των μεγάλων έργων, αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευδαν να μας κατηγορήσουν για κομματικό "πατριωτισμό".

Φαίνεται όμως ότι ο πόλεμος μεταξύ των συμφερόντων για τη διανομή της "πίτας" έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις πλέον, που τα "άπλυτα" στον ευαίσθητο αυτόν τομέα της δημόσιας και οικονομικής ζωής είναι δύσκολο να κρυφτούν.

Χτες ήταν η σειρά της "Ελευθεροτυπίας" να αποκαλύψει ορισμένες ακόμη πτυχές από τη σκανδαλώδη σύμβαση για το Ρίο - Αντίρριο, που πρόκειται σύντομα να συζητηθεί στη Βουλή. Οπως αποκαλύπτεται, το έργο ξεκινάει πριν καν ανατεθεί, με "καπέλο" 26 ολόκληρα δισ. δρχ.! Υπερβάσεις, που πρόκειται να γίνουν πολλαπλάσιες, αφού κατόπιν πιέσεων των εργολάβων το ελληνικό δημόσιο δε θα έχει κανέναν έλεγχο και επίβλεψη ούτε στις μελέτες ούτε στις κατασκευές, γιατί θα τα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρίες!

Η αιμορραγία βέβαια αυτή έχει και παρελθόν. Αρκεί να θυμηθούμε την αποικιοκρατική σύμβαση για το αεροδρόμιο Σπάτων και το μετρό της Αθήνας, τα λαγούμια του οποίου έχουν μπουκώσει από υπερβάσεις, συμπληρωματικές συμβάσεις και "πανωπροίκια" πολλών δεκάδων δισ. δρχ.

Τι έχει να πει τώρα, άραγε, ο λαλίστατος κατά τα άλλα υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης; Διότι δεν μπορεί ο συγκεκριμένος υπουργός να επικαλείται συνεχώς την... αθωότητά του και να υπογράφει τεράστιες σκανδαλώδεις συμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ