Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία

Περικοπές σε φάρμακα... "που δε χρειάζεται κανένας και που αντί να θεραπεύουν, συχνότατα, μπορεί να προκαλούν και βλάβη στην υγεία", θα κάνει η κυβέρνηση με την κατάρτιση της "λίστας", σύμφωνα με χτεσινή δήλωση του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα. Και το ερώτημα που δημιουργείται είναι τι είδους φάρμακα είναι αυτά που έχουν την έγκριση του ΕΟΦ, αλλά... δε θεραπεύουν. Προφανώς, ο υπουργός ήθελε να αναφερθεί στο φαινόμενο της πολυφαρμακίας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι "ουδείς ασθενής θα στερηθεί το φάρμακο το οποίο έχει ανάγκη"!

Οι φαρμακοποιοί, που αντιτίθεται στη "λίστα", αφού είναι βέβαιο ότι θα εξαιρεθούν φάρμακα, κλείνουν και σήμερα τα φαρμακεία στην Αθήνα,τον Πειραιά,τα Γιάννενα,τη Θεσπρωτία,τη Λευκάδα και την Πρέβεζα.Η χτεσινή κινητοποίηση σημείωσε επιτυχία. Σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, το 90% των φαρμακείων έμειναν κλειστά.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά χτες το πρωί έλαβαν μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων και αργότερα συναντήθηκαν με τον υπουργό Εργασίας Ε. Γιαννόπουλο. Συζήτησαν διάφορα ζητήματα, όπως για τους ελέγχους των φαρμακοποιών, την ανεργία που θα αντιμετωπίσουν 1.000 φαρμακοϋπάλληλοι με τη δέσμη μέτρων που εξήγγειλε το υπουργείο Ανάπτυξης (μείωση ποσοστού κέρδους φαρμακοποιών). Ακόμη ζήτησαν να γίνουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας των φαρμακοποιών του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του Δημοσίου με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής. Οι φαρμακοποιοί πρόκειται να δώσουν τις ερχόμενες μέρες στον υπουργό υπόμνημα με τις προτάσεις τους.

Σήμερα, στις 10 πμ, θα συγκεντρωθούν έξω από τη Νομαρχία Αθήνας (Κηφισίας 125), με αίτημα την καταβολή των 10 δισ. δραχμών που τους χρωστά το Δημόσιο για τους ασφαλισμένους του, ενώ στις 6 μμ οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά θα κάνουν νέα γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο "Χολιντέι Ιν", για να εξετάσουν το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, καθώς και το θέμα της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία.

  • Χτες συναντήθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδης με εκπροσώπους φαρμακεμπόρων, στους οποίους είπε ότι δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουν, αφού οι αποφάσεις έχουν ληφθεί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ