Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις 31 του Μάρτη οι εκλογές στην Παγκρήτια

Με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο η "Αγωνιστική Κίνηση Κρητών"

Να φέρει στην επιφάνεια και να αγωνιστεί για τη λύση των προβλημάτων που απασχολούν την κρητική παροικία της Αθήνας και του νησιού μακριά από φιέστες και καλλιέργεια παραγοντισμού, έχει ως στόχο η "Αγωνιστική Κίνηση Κρητών Αθήνας",που συμμετέχει με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο στις εκλογές της 31ης του Μάρτη στην Παγκρήτια Ενωση. Στις εκλογές συμμετέχουν επίσης και ψηφοδέλτια που εκφράζουν τις δυνάμεις του δικομματισμού.

Στο ψηφοδέλτιο της "Αγωνιστικής Κίνησης Κρητών Αθήνας" που έχει επικεφαλής τον Λεωνιδά Ριτζάκη, είναι συσπειρωμένοι άνθρωποι - γνώστες των προβλημάτων, δοκιμασμένοι στους αγώνες, συνδικαλιστές (όπως ο Δ. Αγκαβανάκης γγ της ΑΔΕΔΥ, ο Γ. Μανουσογιαννάκης γραμματέας του ΕΚ Πειραιά κ. ά.), επιστήμονες, φοιτητές κλπ. Στην πρώτη της ανακοίνωση, η "Αγωνιστική Κίνηση Κρητών" τονίζει: "Δεν μπορούμε να μένουμε ασυγκίνητοι στο ξεπούλημα του τόπου μας, στην επιβολή της ξενόφερτης υποκουλτούρας, στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς από τις αντιαγροτικές ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στα προβλήματα των συνταξιούχων, όταν μάλιστα ο πατριώτης μας υπουργός Δημόσιας Τάξης τούς επιφύλαξε τη γνωστή αντιμετώπιση. Δεν μπορούμε να μένουμε ασυγκίνητοι, τη στιγμή που οι Αμερικανοί επιτίθενται στους Σερβοβόσνιους και τα αμερικανικά πολεμικά, τα οποία παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις να έρχονται να αράζουν στα κρητικά λιμάνια, για να "ξεσκάσουν" τα πληρώματά τους".

Παραμονές των εκλογών είχαν γίνει προτάσεις συνεργασίας, ιδιαίτερα από τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ κ. Ξυλούρη, που διαβεβαίωνε για τη συμφωνία σε όλα τα προγραμματικά ζητήματα. Το πόσο κάλπικες ήταν αυτές οι διαβεβαιώσεις και πόσο σωστή ήταν η απόφαση για τη συγκρότηση ξεχωριστού ψηφοδελτίου, φάνηκε από την πρώτη δημόσια συζήτηση των τριών υποψηφίων προέδρων.

Σε αυτήν, από τους υποψήφιους του δικομματισμού ακούστηκαν βροντερές κραυγές για ξεπούλημα της κρητικής γης στους ξένους, εισβολή ξένων πολιτιστικών προτύπων κλπ., αλλά δεν ακούστηκε κουβέντα για τη Συμφωνία του Μάαστριχτ που τα επιβάλλει. Αντίθετα ο κ. Ξυλούρης εξέφρασε το θαυμασμό του για την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ δεν έλειψαν και οι δημαγωγικές, αλλά και επικίνδυνες εξαγγελίες, όπως ιδιωτικό πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με ομογενείς (Ξυλούρης), δημιουργία ταξιδιωτικού γραφείου (Σγουράκος) και συζήτηση για πιθανότητα αγοράς καραβιού!

Απέναντι σ' όλα αυτά η "Αγωνιστική Κίνηση Κρητών" φιλοδοξεί να προβάλει μια άλλη αντίληψη για την Παγκρήτια, για τη λειτουργία και το έργο της. Για περισσότερες πληροφορίες, όπως για το ποιοι είναι γραμμένοι στην Παγκρήτια και έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και τι χρειάζεται για την ταχτοποίησή τους μπορούν να επικοινωνούν με το 5249111, 7.30 - 9μ.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ικαριώτικο αντάμωμα μέχρι πρωίας (2023-09-26 00:00:00.0)
«Να σμίγω τους φίλους μου και τους εδικούς μου...» (2023-07-29 00:00:00.0)
Την Κυριακή η κινητοποίηση στη βάση της Σούδας (2017-05-26 00:00:00.0)
Παρέα με Ψαραντώνη και Ρος Ντέιλι (2012-07-24 00:00:00.0)
Η δυσαρέσκεια να εκφραστεί με αγωνιστική ψήφο (2006-10-12 00:00:00.0)
Συγκέντρωση Κρητών (1996-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ