Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πρώτα αντιμετώπιση, μετά ο διάλογος

Αμέσως μετά τη Βουλή ο Μήτσος Κωστόπουλος πήγε έξω απ' το Μέγαρο Μαξίμου και μίλησε προς τους συνταξιούχους.

"Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, είπε ο Μ. Κωστόπουλος, θεμελιώθηκε στις προτάσεις των συνταξιούχων και όλων των φορέων. Επίσης, πήρε υπόψη τις προεκλογικές δεσμεύσεις όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, που έλεγε ότι θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των συνταξιούχων, αφού θα καταργήσει πρώτα τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ. Με αυτά τα επιχειρήματα προσπαθήσαμε να πείσουμε τους βουλευτές των άλλων κομμάτων ότι χρειάζεται άμεσα η ενίσχυση των συνταξιούχων. Κάναμε αυτή την πρόταση, ώστε να μην παίζουν μ' αυτόν τον κόσμο προεκλογικά και να εγκαταλείπουν τους συνταξιούχους μετεκλογικά. Κατόπιν θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ώριμα όλοι - πρωτίστως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι - για να δώσουμε λύση πνοής στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, που πραγματικά αντιμετωπίζει προβλήματα, για τα οποία ευθύνονται άλλοι".

"Η πρόταση του ΚΚΕ, συνέχισε ο Μ. Κωστόπουλος, απορρίφτηκε μετ' επαίνων από τα άλλα κόμματα. Επειδή, όμως, γνώριζαν ότι θα ακουστεί από σας μεγαλόστομο το "αίσχος" και για να "χρυσώσουν το χάπι", μας ζήτησαν προθεσμία τριών μηνών να δώσουν απάντηση στην πρόταση του ΚΚΕ και στα αιτήματα των απόμαχων της δουλιάς. Ομως, αυτό το ακούσαμε πάρα πολλές φορές. Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας απειλείται θανάσιμα και όχι μόνο για τους απόμαχους της δουλιάς, αλλά για όλη την εργατική τάξη της χώρας μας. Την ευθύνη την έχουν αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 15 χρόνια, κλέβοντας δισεκατομμύρια αποθεματικών από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, και τα έδωσαν δώρο στους μεγαλοβιομηχάνους, τους αετονύχηδες, στους μπαταξήδες".

"Πόσο χρόνο να τους δώσουμε;" αναρωτήθηκε ο Μ. Κωστόπουλος. "Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, απαιτούμε άμεση λύση του προβλήματος των συνταξιούχων και κατόπιν να κουβεντιάσουμε την τύχη του ασφαλιστικού συστήματος. Για τα επόμενα 50 χρόνια είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο. Δηλώσαμε στην Επιτροπή της Βουλής: "Διάλογο θέλετε; Θα τον έχετε". Μόνο που εμείς φανταζόμαστε το διάλογο με κινητοποίηση των συνταξιούχων κάθε μέρα, που θα διαδηλώνουν για τα δίκαια αιτήματά τους".

Και ο Μ. Κωστόπουλος κατέληξε: "Διαισθανόμαστε κάποιες προσπάθειες για τη διάσπαση του μετώπου των συνταξιούχων. Ομως, αυτές οι προσπάθειες θα προσκρούσουν στην αντικειμενική κατάσταση και στην ομόφωνη θέληση των συνταξιούχων να προχωρήσουν ενωμένοι στον αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων, θεμελιακών δικαιωμάτων τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ