Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
"Αρτος και θεάματα" από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ

Με εκδηλώσεις εντυπωσιασμού προσπαθούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους, την ώρα που τα προβλήματα ζητούν επειγόντως αγώνα για να λυθούν

Πανηγυρτζίδικο χαρακτήρα προσπαθούν να δώσουν και πάλι οι παρατάξεις ΠΑΣΠ - ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Οπως πάντα, διεκδικούν την ψήφο των φοιτητών του ΑΠΘ και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, προσφέροντας άφθονο "άρτον και θέαμα", ενώ κανένας λόγος δε γίνεται για τα όλο και περισσότερα προβλήματα και αδιέξοδα που βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους οι αυριανοί επιστήμονες.

ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - Νέοι Ορίζοντες και ΕΑΑΚ εμφανίστηκαν μετά από τη συνήθη πολύμηνη απουσία τους, μόλις λίγες μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές και προς άγραν ψήφων διοργανώνουν πάρτι σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης, συναυλίες με καλλιτέχνες όπως ο Αλκαίος και η Γαρμπή.Μέχρι και μηχάνημα παραγωγής εικονικής πραγματικότητας (Virtyal reality) θα φέρει η ΔΑΠ - πρωτοπόρα όπως πάντα στο παιχνίδι αποπροσανατολισμού των φοιτητών - προτείνοντάς τους να ζήσουν στο ψεύτικο περιβάλλον που θα επιλέξουν. Καλεί τους φοιτητές να ζήσουν αυτό που θέλουν, ξεφεύγοντας από τη σκληρή πραγματικότητα βάζοντας απλά σε λειτουργία ένα μηχάνημα. Λέει ωμά: Τέρμα τα όνειρα, οι προσδοκίες και η ομορφιά του αγώνα για την πραγματοποίησή τους. Η πάλη και η διεκδίκηση πάει στα σκουπίδια μαζί με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, δημιουργικό, χωρίς συμβιβασμούς και υποταγή. Μοναδική εξαίρεση σ' αυτό το σκηνικό οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας", που βρίσκονται σταθερά προσανατολισμένες στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Ετσι συνεχίζουν την προσπάθεια για ενημέρωση των φοιτητών γύρω από τα πραγματικά προβλήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ, τις επιπτώσεις που έρχονται μέσα από την εφαρμογή των επιλογών της ΕΕ. Οι ΠΚΣ ως μοναδική δύναμη αντίστασης και αγώνα συσπειρώνουν φοιτητές και σπουδαστές μέσα από πολύμορφες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τους πραγματικούς ενόχους για τα προβλήματα. Δίνουν τη μάχη, για να αποκαλυφθεί ο υπονομευτικός ρόλος της κάθε παράταξης την προηγούμενη περίοδο που χαρακτηρίστηκε από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων.

Ηδη οι ΠΚΣ έχουν προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων στις σχολές. Ξεχωρίζουν η εκδήλωση στην Κτηνιατρική που θα γίνει στις 18 Μάρτη και έχει ως θέμα τις επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία της χώρας μας από τη νέα ΚΑΠ και την ΓΚΑΤΤ και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών, η εκδήλωση στα ΤΕΦΑΑ για την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού στις 21 Μάρτη και η εκδήλωση "ενάντια στο ρόλο των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και στην Κούβα" που θα γίνει στις 22 Μάρτη.Εξάλλου, οι ΠΚΣ ΤΕΙ διοργανώνουν τριήμερη έκθεση αντιπολεμικού βιβλίου στις 18 - 19 - 20 του μήνα.

Επίσης, θα γίνει εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, με θέμα την "επαγγελματική προοπτική μετά τις προτάσεις του ΤΕΕ" και στη Φιλοσοφική με θέμα τις "επιπτώσεις της ΕΕ στο περιεχόμενο σπουδών".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΑΣΠ: Εξαγορά και αντικομμουνισμός (2009-05-07 00:00:00.0)
Αισιοδοξία και νέες ευθύνες (2008-04-12 00:00:00.0)
Εγγύηση για νέους αγώνες (2005-04-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-03-20 00:00:00.0)
Απάντηση, η μεγάλη συμμετοχή (1998-04-03 00:00:00.0)
Μικρή άνοδος της μαζικότητας στη Θεσσαλονίκη (1997-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ