Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα

Θετικά βήματα στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων της νυχτερινής εκπαίδευσης έγιναν κατά τη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας μαθητών νυχτερινών σχολείων με τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Πασχαλίδη, τον υφυπουργό Εργασίας Λ. Κανελλόπουλο και αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, ως αποτέλεσμα των επίμονων αγώνων των νυχτερινών μαθητών.

Στη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης ο υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τη λειτουργία Γραφείου Νυχτερινής Εκπαίδευσης, και ότι ο ίδιος έστειλε ήδη εντολή στα νυχτερινά σχολεία να καταγραφούν οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή με σκοπό να σταλεί άμεσα από το υπουργείο ο εξοπλισμός. Ο υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι θα ιδρυθούν νέα νυχτερινά σχολεία μετά από προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα θα ιδρυθούν νέες ειδικότητες στα νυχτερινά ΤΕΛ και ΤΕΣ που λειτουργούν σήμερα.

Επίσης τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν σεμινάρια για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών προκειμένου να ανταποκριθούν στις ιδιαιτερότητες της νυχτερινής εκπαίδευσης. Στο αίτημα των μαθητών νυχτερινών σχολείων για αναβολή στράτευσης στα 5 χρόνια προκειμένου να μπορούν να ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους, τόσο ο υφυπουργός Παιδείας όσο και ο υφυπουργός Εργασίας υποσχέθηκαν ότι θα ζητήσουν από τον υπουργό Αμυνας διευθέτηση του προβλήματος.

Αλλο ένα θετικό βήμα, είναι η συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει συγκεκριμένα όλα τα αιτήματα και θα προτείνει λύσεις. Στην επιτροπή αυτή, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν στις 9 Απρίλη, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας, Εργασίας και Αμυνας, και εκπρόσωποι των νυχτερινών μαθητών. Η Επιτροπή θα πρέπει να καταθέσει το πόρισμά της μέχρι τα μέσα του Μάη. Μετά το τέλος της συνάντησης οι εκπρόσωποι των νυχτερινών μαθητών δήλωναν ότι τα δύο βασικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα, μέχρι τα μέσα του Μάη, είναι η αναβολή στράτευσης και η άδεια με αποδοχές στις εξετάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση έλεγαν, ότι θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ