Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
67Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΩΝΟΥ
Παράδειγμα ανθρωπιάς από μαθητές

Συγκέντρωσαν ρούχα και τρόφιμα για τους ηλικιωμένους της περιοχής, που ζούνε μόνοι τους και για το ορφανοτροφείο "Αγία Τριάδα"

"Εδωσα σε αυτά τα παιδιά που δεν έχουν γονείς και ζουν στο ορφανοτροφείο λίγα τρόφιμα και ό,τι άλλο μπορούσα, γιατί δεν έχουν κάποιον για να τους τ' αγοράζει όπως εγώ. Βοήθησα, επειδή σκέφτηκα πως θα μπορούσα να ήμουν στη θέση τους και τότε θα είχα εγώ ανάγκη από βοήθεια".

Με αυτά τα λόγια δικαιολόγησε ο Αλέξανδρος Μαραγκούδης μαθητής της ΣΤ δημοτικού τη συμμετοχή του στην προσπάθεια που έκανε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 67ου Δημοτικού Σχολείου στον Κολωνό, να συγκεντρώσει τρόφιμα και ρούχα για το ορφανοτροφείο "Αγία Τριάδα", αλλά και για τους ηλικιωμένους της περιοχής που ζουν μόνοι τους.

Ηταν μια πρωτοβουλία που πήρε ο Σύλλογος Γονέων και η οποία βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές, που συμμετείχαν με όλη τους τη διάθεση σε αυτήν την προσπάθεια του Συλλόγου. Μεγάλη συμβολή όμως είχε και ο διευθυντής και οι δάσκαλοι του σχολείου, οι οποίοι και αυτοί συμπαραστάθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις στην ενέργεια.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που προχωράμε σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Ειδικά για τους ηλικιωμένους της περιοχής μας, που έχουν πολλές ανάγκες ακόμα και σε βασικά αγαθά, με κάθε ευκαιρία τους βοηθούσαμε και θέλαμε να μάθουμε στα παιδιά μας να αντιλαμβάνονται αυτήν την ανάγκη", δήλωσε στον "Ρ" η Βούλα Συνοδινού, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.

Ολοι οι μικροί μαθητές του σχολείου, έπειτα από τη χτεσινή μέρα, που παρέδωσαν τα τρόφιμα και τα ρούχα στους εκπροσώπους του ορφανοτροφείου, ήσαν πραγματικά πολύ χαρούμενοι και έλεγαν ότι θα έπαιρναν ξανά μέρος σε μια παρόμοια προσπάθεια.

"Μου αρέσει πολύ να βοηθάω τον κόσμο και τα παιδιά που δεν έχουν ρούχα, φαγητό ή άλλα πράγματα", είπε ο Τριαντάφυλλος Δημητρακόπουλος μαθητής της Γ δημοτικού, ενώ δίπλα του ο Γιώργος Ανδρεόπουλος,επίσης μαθητής της Γ δημοτικού, μ' ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και προφανώς πολύ περήφανος που πήρε και αυτός μέρος στην προσπάθεια, είπε: "Εγώ έδωσα διάφορα τρόφιμα και πολλά γλυκά, για να τα έχουν τα παιδιά του ορφανοτροφείου για το Πάσχα".

Ο σκοπός αυτής της δραστηριότητας, όπως είπε στην εφημερίδας μας η Αννα Συνοδινού, είναι και να δώσουν λίγη βοήθεια σε παιδιά και ηλικιωμένους που την έχουν ανάγκη, αλλά και να μάθουν οι μαθητές του σχολείου να σκέφτονται ως μέρος ενός συνόλου, που θα πρέπει να προσφέρουν σε αυτό. "Αυτή μας η προσπάθεια θα συνεχιστεί", κατέληξε.

Τα συγχαρητήρια όλων αξίζουν σε αυτά τα παιδιά και στους γονείς που από το υστέρημά τους δίνουν σε κάποιους συνανθρώπους τους που έχουν πραγματικά ανάγκη από συμπαράσταση. Ισως, με τέτοιες πρωτοβουλίες οι σημερινοί μαθητές του δημοτικού, να καταλάβουν, όταν θα είναι αυριανοί εργαζόμενοι, ότι η φτώχεια και η ανέχεια μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα και ριζικά με άλλου είδους δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ