Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Πιάνονται όλο τα ίδια "ψάρια"!

Ολο και περισσότερες ποσότητες λαθραίου πετρελαίου, που διοχετεύονται στην αγορά, εντοπίζονται όσο προχωρούν οι έρευνες των δικαστικών και τελωνειακών αρχών του Πειραιά για τη δραστηριότητα των εφοδιαστικών εταιριών.

Ως τώρα δεν έχει γίνει δυνατό να εντοπιστούν και όσες μεγάλες εταιρίες πετρελαιοειδών θεωρείται βέβαιο ότι συμμετέχουν στο κύκλωμα, καθώς η κομπίνα γινόταν με τέτοιο τρόπο, ώστε η τσιμπίδα του νόμου, να μπορεί να φτάσει μέχρι τους επιχειρηματίες των εταιριών ανεφοδιασμού, οι οποίες προμηθεύονταν πετρέλαιο από τις μεγάλες εταιρίες και τους τελωνειακούς υπαλλήλους. Οι τελευταίοι βεβαίωναν με την υπογραφή τους ανύπαρκτους εφοδιασμούς θαλαμηγών, αλλά και ποντοπόρων πλοίων.

Ωστόσο, η έκταση και μόνο του λαθρεμπορίου ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών είναι τέτοια ώστε θεωρείται αδύνατο να γινόταν ερήμην των μεγάλων εταιριών πετρελαίου. Το πρόβλημα εντοπίζεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στη στάση που τηρούν τα αρμόδια υπουργεία και θα λυθεί μόνο αν αποφασίσουν να συνδράμουν με τις ενέργειές τους και όχι με λόγια το έργο της Δικαιοσύνης.

Ετσι, χτες, ασκήθηκαν νέες διώξεις εναντίον πέντε επιχειρηματιών, οι οποίοι διατηρούν εταιρίες ανεφοδιασμού και οχτώ τελωνειακών υπαλλήλων, για 254 εικονικούς ανεφοδιασμούς θαλαμηγών, που εμφανίζονται ότι διενεργήθηκαν από τα τέλη του 1992 έως και το πρώτο εξάμηνο του 1993, με αποτέλεσμα 240 εκατομμύρια δραχμές ζημιά για το δημόσιο. Συγκεκριμένα 188 εκατομμύρια προέρχονται από την εταιρία του Ε. Σουλιώτη και τους πλαστούς ανεφοδιασμούς βεβαίωσαν οι τελωνειακοί Ι. Χάνος, Ι. Χαχλάκης, Π. Σερίφης, Θ. Αγγελόπουλος, Ε. Αλάμαρας και Ε. Μακρογιαννάκης,36 εκατομμύρια από την εταιρία των Γ. και Κ. Λαουτάρη με τους τελωνειακούς Σερίφη, Χάνο και Χαχλάκη και τέλος 16 εκατομμύρια από την εταιρία των Β. Δενδρινού και Δ. Μαστρογιάννη με τον Σερίφη. Οι υποτιθέμενοι εφοδιασμοί των θαλαμηγών έγιναν στις Μαρίνες Ζέας, Φλοίσβου, Βουλιαγμένης και Καλαμακίου.

Εναντίον των επιχειρηματιών ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ι. Λαμπρόπουλος άσκησε δίωξη για λαθρεμπορία και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, ενώ εναντίον των τελωνειακών για ψευδή βεβαίωση και άμεση συνέργεια στη λαθρεμπορία. Ολοι έχουν αναμειχθεί και σε προηγούμενες υποθέσεις λαθρεμπορίας πετρελαίου, ενώ περισσότεροι από τους μισούς είναι ήδη προφυλακισμένοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξι επιχειρηματίες σε νέα υπόθεση (1996-11-08 00:00:00.0)
Προφυλακίστηκε ο Δρακόπουλος (1996-07-11 00:00:00.0)
Νέες διώξεις για το λαθρεμπόριο πετρελαίου (1996-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ