Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Ανέστειλαν προσωρινά την απεργία

Ανέστειλαν προσωρινά τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Γεωργίας, που εκπροσωπούνται από την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή, μετά τη δέσμευση που πήραν χτες από το γγ του υπουργείου, Β. Σιουμάλα, ότι θα καταβληθεί επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Γεωργίας απέργησαν χτες για τρίτη μέρα, μετά την απόφαση που πήρε η ΚΣΕ για παράταση της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας που ξεκίνησαν την Τετάρτη, κατά 24 ώρες. Και χτες οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Γεωργίας και απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου, ενώ και τα άλλα κτίρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου παρέμειναν κλειστά. Στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της ΚΣΕ, με τον εξουσιοδοτημένο από τον Στ. Τζουμάκα, γγ του υπουργείου, Β. Σιουμάλα, ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί επίδομα ταυτόχρονα σε όλους τους εργαζομένους. Οι δύο πλευρές κατέληξαν ότι θα συνεργαστούν μετά το Πάσχα προκείμενου να προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος και για τη διαμόρφωση σχετικής διάταξης νόμου, που θα κατατεθεί σαν τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά από αυτό η ΚΣΕ μαζί με τους εκπροσώπους των 21 συνδικαλιστικών οργανώσεων συνεδρίασαν και αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, καλώντας τους εργαζόμενους του υπουργείου να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση μέχρι την τελική δικαίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ