Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οξύνεται η σύγκρουση για τα ψηφιακά

Την παραίτηση του Π. Παυλόπουλου, λόγω εμπλοκής του στην υπόθεση, ζητούν τα Μητσοτακικά στελέχη. Τον στηρίζει όμως η ηγεσία της ΝΔ

Οξύνεται η διαμάχη στη ΝΔ καθώς τα Μητσοτακικά στελέχη σκληραίνουν την κόντρα τους με την ηγεσία του κόμματος, με αφορμή την υπόθεση των ψηφιακών παροχών και την εμπλοκή σε αυτήν του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Π. Παυλόπουλου.

Οπως φάνηκε από χτεσινές δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη,τα στελέχη αυτά θα ζητήσουν την ερχόμενη Πέμπτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την παραίτηση του Π. Παυλόπουλου από το αξίωμα του εκπροσώπου Τύπου. Κύριο επιχείρημα ότι οι επιστημονικές του γνωματεύσεις στο θέμα των ψηφιακών παροχών έρχονται σε αντίθεση με τη θέση που έχει το κόμμα πάνω σε αυτό το θέμα και δίνουν έτσι επιχειρήματα στο ΠΑΣΟΚ να χτυπάει την παράταξη.

Η Ντ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για λανθασμένες κινήσεις της ΝΔ στο θέμα των ψηφιακών παροχών, ενώ περισσότερο σαφής ήταν ο Α. Ανδριανόπουλος ο οποίος είπε ότι η ΝΔ δεν απάντησε σε όσα αναφέρει σε βάρος του Κ. Μητσοτάκη ο επιχειρηματίας Σ. Κόκκαλης. Κριτική στις θέσεις της ΝΔ έκανε με δηλώσεις του και ο βουλευτής Επικρατείας Α. Γκόνης που εκτίμησε ότι το κόμμα "δεν παρενέβη στην υπόθεση όπως έπρεπε να παρέμβει".

Η υπόθεση απασχόλησε χτες και το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ το οποίο με ομόφωνη απόφασή του έκρινε ότι "η επίθεση εναντίον του Π. Παυλόπουλου είναι άδικη και το Πολιτικό Συμβούλιο τον στηρίζει απόλυτα στο έργο του". Τη θέση αυτή ανέλαβαν να στηρίξουν εργολαβικά όλα τα κορυφαία στελέχη του Συμβουλίου με δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ