Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανεβαίνει ο "πυρετός" της ειρήνης
  • Αύριο η μεγάλη συναυλία ειρήνης
  • Την Κυριακή η πορεία ειρήνης

Στον αγωνιστικό ρυθμό του 18ου Δεκαήμερου Ειρήνης, ζουν τα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης Θεσσαλονίκης και προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη αυριανή συναυλία και την πορεία ειρήνης που οργανώνει η ΕΔΥΕΘ την Κυριακή 19 Μάη.Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιφερειακές εκδηλώσεις των τοπικών επιτροπών ειρήνης.

Απόψε στις 8 το βράδυ στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, με θέμα το ρόλο των διεθνών οργανισμών και την ειρήνη. Εισηγητές θα είναι ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου Αλκης Παπακώστας, ο ιστορικός και δημοσιογράφος Θανάσης Παπαρήγας και ο γραμματέας της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Κράτης Κυριαζής.

Το βράδυ του Σαββάτου οι φίλοι της ειρήνης θα ανηφορήσουν στο Ανοιχτό Θέατρο του Δήμου Συκεών για τη μεγάλη συναυλία της ΕΔΥΕΘ. Για να τραγουδήσουν μαζί με την Μαρία Δημητριάδη και τον Παναγιώτη Καραδημήτρη τα τραγούδια της ειρήνης, της δουλιάς, του έρωτα και του αγώνα.

Η πορεία ειρήνης θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Κυριακής από το Στρατόπεδο Νταλίπη και θα καταλήξει στο μνημείο του αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου. Οι νέοι αγωνιστές θα πορευτούν στα βήματα των παλιότερων, συνεχίζοντας το δύσκολο δρόμο για την υπεράσπιση της ειρήνης και θα καταθέσουν τα άνθη της καρδιάς τους εκεί που πριν 33 χρόνια οι άνθρωποι του παρακράτους δολοφόνησαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ