Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακή οι Πορείες Ειρήνης

Μεγάλες Πορείες Ειρήνης πραγματοποιούνται, με πρωτοβουλίες των τοπικών Επιτροπών της ΕΕΔΥΕ, την Κυριακή 19 Μάη, στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα,η Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί από την πλατεία Τυρνάβου κι ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω Αμπελώνα και Γιάννουλης,θα καταλήξει στις 7μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας. Με ανακοίνωση - κάλεσμά της προς τους Λαρισαίους, η Επιτροπή της ΕΕΔΥΕ καλεί όλους τους φίλους της ειρήνης να πορευτούν στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας και για την ειρήνη στην περιοχή μας και στον κόσμο. Να καταγγείλουν τη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης Πραγμάτων του ιμπεριαλισμού, να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση εγκατάστασης των στρατηγείων του ΝΑΤΟ στη Λάρισα, να βροντοφωνάξουν κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στα Βαλκάνια, απαιτώντας την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τη Βοσνία, να καταδικάσουν την ένταση στο Αιγαίο που προκαλούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, να διαδηλώσουν την αποφασιστικότητά τους, ν' αγωνιστούν για την ειρηνική συμβίωση, τη φιλία και τη συνεργασία των λαών της περιοχής.

Στο Βόλο,η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 μμ από την πλατεία Αγίας Τριάδας του Δήμου Ιωλκού και θα καταλήξει στις 8 μμ στην παραλία Βόλου.Πριν την έναρξη της πορείας και μετά τον τερματισμό της, θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων.

Στα Τρίκαλα,οι φιλειρηνικές εκδηλώσεις, που άρχισαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε, θα κορυφωθούν με την πορεία ειρήνης, η οποία θα ξεκινήσει από το χωριό Πηγή,για να καταλήξει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου,όπου, μετά από τις σχετικές ομιλίες, θ' ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι.

Στην Καρδίτσα,οι φίλοι της ειρήνης θα παρευρεθούν στις 6.30 το απόγευμα στ' αποκαλυπτήρια μνημείου για την ειρήνη, που έχει στηθεί στο χωριό Σέκλιζα,και στις 7.30 μμ θα ξεκινήσουν από κει την πορεία για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας,όπου θ' ακολουθήσουν ομιλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Πριν τον τερματισμό της πορείας - από την είσοδο της πόλης μέχρι την πλατεία - οι οδοιπόροι θα πραγματοποιήσουν λαμπαδηδρομία.Στην εκδήλωση συμμετέχει με απόφασή της η ΕΛΜΕ Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ