Τετάρτη 10 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τώρα ζητά και άλλοθι

Αφού υπερχρέωσε το δήμο, ο δήμαρχος Πειραιά, επιχειρεί τώρα να εξασφαλίσει άλλοθι "διαλόγου", χωρίς καν να παρουσιάσει τα πλήρη στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του δήμου

Με έναν άδειο από στοιχεία φάκελο, ο Στ. Λογοθέτης επιχείρησε, μετά τόσους μήνες μάταιων αιτήσεων και προσκλήσεων της μειοψηφίας, να συζητηθούν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τα οικονομικά του Δήμου. Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι και η αναξιοπιστία, η αδιαφάνεια και οι ατασθαλίες έχουν σημαδέψει την πορεία του Δήμου Πειραιά, ο δήμαρχος επιχειρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξανανοίξουν οι στρόφιγγες των κονδυλίων, που έχουν κλείσει για την πόλη. Αλλωστε, πέρασαν τα πρώτα χρόνια από τις εκλογές και η παντελής αδυναμία όχι μόνο έργου, αλλά απλώς της ίδιας της λειτουργίας της πόλης, τώρα που αρχίζει η τελική ευθεία, πρέπει μ' έναν τρόπο να διασκεδαστεί.

Το "παιχνίδι" που επιχειρεί να παίξει η παράταξη του Στ. Λογοθέτη, αποκάλυψε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" Π. Σαλπέας,σημειώνοντας ότι οι πράξεις της δημοτικής αρχής, δεν επιβεβαιώνουν τους λόγους της. "Είναι δικό της έργο η κατάσταση του Δήμου Πειραιά, δε δημιουργήθηκε μόνη της και υπάρχουν ευθύνες", σημείωσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο δήμαρχος παραδέχτηκε ότι ο δήμος μπορεί να πληρώνει μόλις 900 υπαλλήλους, αλλά είναι η δική του δημοτική αρχή που τους έφτασε στον αριθμό των 2300 (!) ατόμων και συνεχίζει τις ρουσφετολογικές της προσλήψεις. Πριν λίγες μόλις μέρες προσέλαβε άλλα δέκα άτομα με τη δικαιολογία έργων αυτεπιστασίας, τα οποία ο Π. Σαλπέας χαρακτήρισε "αφανή", καθώς ούτε παραλαβή τους γίνεται ποτέ, ούτε πιστοποιούνται από τις αρμόδιες επιτροπές.

Η συζήτηση τελικά αναβλήθηκε για το επόμενο συμβούλιο, εφόσον πραγματοποιηθεί η δέσμευση να δοθούν στους δημοτικούς συμβούλους όλα τα οικονομικά στοιχεία του δήμου και η συνεδρίαση διεκόπη, καθώς οι πολλές απουσίες συμβούλων της πλειοψηφίας, έκαναν αδύνατη τη λήψη αποφάσεων.

Ωστόσο, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Α. Κολλάς επέμεινε χωρίς τελικά επιτυχία να συζητηθεί κατεπειγόντως, πριν διακοπεί το συμβούλιο, η ανάθεση στην ΕΛΒΟ της συντήρησης για το '96 των μίνι μπας, που κινεί στην πόλη ο δήμος. Η Κίνηση "Πειραιάς Αναγέννηση", αφού εξέφρασε την απορία της για τη βιασύνη να περάσει το θέμα, χωρίς να γνωρίζει το συμβούλιο το ποσό που θα κοστίσει στο δήμο και τελικά στους δημότες η συγκεκριμένη ανάθεση, επανέφερε την πάγια θέση της για δημόσια συγκοινωνία στο πλαίσιο του ενιαίου δημόσιου φορέα συγκοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ