Τρίτη 16 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπουργική αισιοδοξία...

Θυμάστε, προφανώς, τις πολύ πρόσφατες, αισιόδοξες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου, για τα μέχρι σήμερα βήματα της οικονομίας και, ακόμη περισσότερο, για την επόμενη πορεία της. Αλλωστε, φρόντισε ο ίδιος γι' αυτό, αφού επανήλθε "δριμύτερα" αισιόδοξος σε χτεσινή του συνέντευξη. Τόσο αισιόδοξος, που έφτασε να υποσχεθεί στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού για το 1977.

Βέβαια, τόσο την πρώτη φορά, όσο και στη χτεσινή συνέντευξή του, ο υπουργός δεν αισθάνθηκε την ανάγκη, να αναφέρει το παραμικρό στοιχείο, για να στηρίξει τη σιγουριά, που χαρακτήριζε τις δηλώσεις του. Ισως το θεώρησε περιττό, αφού αυτή την περίοδο δημοσιεύονται αρκετά στοιχεία, για τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών, όπως αυτά για την Κτηματική Τράπεζα, η οποία παρουσίασε καθαρά κέρδη, το πρώτο εξάμηνο του 1996, περισσότερα απ' όσα είχε ολόκληρο το 1995.

Οντως, η πορεία των κερδών των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών πηγαίνει περίφημα. Ολα τα άλλα, όμως, πηγαίνουν φούντο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ