Τρίτη 16 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
... και οι ευρω - αυταπάτες

Βέβαια, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτά αφορούν το παρελθόν. Τώρα, που έχει αρχίσει και ρέει ο πακτωλός του πακέτου Ντελόρ, τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά.

Ελα, όμως, που δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα.

Πρώτον, γιατί στο πρώτο πεντάμηνο του χρόνου, η χώρα μας... ξέχασε να κάνει εισπράξεις από τα κοινοτικά ταμεία. Απόδειξη γι' αυτό τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου του κ. Παπαντωνίου. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά, έχουμε εισπράξει από το Περιφερειακό Ταμείο 27 δισ. δραχμές, έναντι προϋπολογισθέντος ποσού 580 δισ., δηλαδή ποσοστό μόνο 5% και από το Κοινωνικό Ταμείο μόνο 4 δισ. δραχμές, έναντι προϋπολογισθέντος ποσού 134 δισ., δηλαδή ποσοστό 3%.

Δεύτερον, γιατί - όπως αποδείχτηκε και από το πρώτο πακέτο Ντελόρ - τα χρήματα αυτά, ακόμη και όταν τα εισπράττουμε, σε κακό μας βγαίνουν. Οχι μόνο γιατί προσανατολίζουν εκεί που οι Βρυξέλλες θέλουν την οικονομία της χώρας, αλλά και από την πλευρά του "πάρε - δώσε" μόνο. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι για κάθε δραχμή, που μας έδιναν οι Βρυξέλλες από το πρώτο πακέτο Ντελόρ, μας έπαιρναν πίσω τρεις δραχμές, για πώληση προϊόντων και υπηρεσιών...

Και με τη χειρότερη τράπεζα να συναλλασσόμαστε, τέτοια βαριά εκμετάλλευση δε θα την είχαμε. Σκέτη τοκογλυφία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ