Τρίτη 16 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Συστηματική κοροϊδία του ελληνικού λαού

Σχετικά με την κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας από το πρόγραμμα MEDA, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

"Για άλλη μια φορά το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ υποκρίνεται,με μια φραστική διακήρυξη γενικών αρχών και δικαιωμάτων που υποτίθεται πως αυτονόητα απολαμβάνει κάθε κράτος, μέλος της διεθνούς κοινότητας.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποκρίθηκε ότι πίστεψε τις διακηρύξεις και πήρε πίσω το "Βέτο", όπως έκανε και με την περίπτωση της αποδοχής της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το κυριότερο πρόβλημα που προκύπτει δεν είναι αυτή καθαυτή η άρση των επιφυλάξεων, αλλά η συστηματική κοροϊδία του ελληνικού λαού, η απόκρυψη των πραγματικών κινδύνων από τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή του Αιγαίου και της Μέσης Ανατολής.

Η ζωή έχει δείξει ότι οι ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ διαβρώνουν την εθνική ανεξαρτησία των λαών, απειλούν σύνορα, καθώς όλα τα υποτάσσουν στη διανομή των αγορών, στην κοινή εξωτερική πολιτική με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Η πολιτική των "εκσυγχρονισμών" και "αναπροσαρμογών" που επαγγέλλονται κι άλλες πολιτικές δυνάμεις εκτός του ΠΑΣΟΚ είναι η σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής υποτέλειας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ