Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αμερικανικής έμπνευσης

Οι σφαίρες που δολοφόνησαν τους δύο Ελληνοκύπριους στη λεγόμενη πράσινη γραμμή έχουν συγκεκριμένη προέλευση. Προέρχονται από τις ΗΠΑ, που επί 22 χρόνια οπλίζουν το χέρι του κατακτητή στην Κύπρο, ενθαρρύνουν το σοβινισμό της Αγκυρας και υποθάλπουν τη δολοφονική δράση του στρατιωτικοπολιτικού κατεστημένου της Τουρκίας. Προέρχονται από τις χώρες της ΕΕ, που επί 22 χρόνια κλείνουν τα μάτια στον Αττίλα και εξοπλίζουν πολιτικά, στρατιωτικά και διπλωματικά την Αγκυρα.

Αυτοί είναι οι εγκέφαλοι του εγκλήματος που συντελείται στην Κύπρο. Αυτοί είναι που αποθρασύνουν τον Ντενκτάς. Και το ξέρουν πολύ καλά όσοι στην Ελλάδα και στην Κύπρο έχουν τις τελευταίες μέρες επιδοθεί στην αναπάντεχης υποτέλειας τακτική να ζητούν από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να πάρουν θέση για τις θηριωδίες του Αττίλα.

Πρόκειται για πράξη και στάση απόλυτης εξάρτησης. Και αυτό γιατί δεν μπορείς να απευθύνεσαι στον εγκληματία ζητώντας του να καταδικάσει, δήθεν, το έγκλημα. Το δικό του έγκλημα. Δεν μπορείς να ζητάς δικαίωση και λύση προερχόμενη μέσα από τους Οργανισμούς που συντηρούν και αναπαράγουν την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου στην Κύπρο. Δεν μπορείς να επιδιώκεις να "σφιχτούν τα λουριά" της Αγκυρας από εκείνους που της έχουν δώσει το "πράσινο φως" να σκοτώνει κτηνωδώς Τούρκους αριστερούς, Κούρδους αγωνιστές, Ελληνοκύπριους πατριώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ