Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναπληρωτές διευθυντές στα σχολεία

Αναπληρωτές διευθυντές θα τοποθετηθούν στα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Σύμφωνα με απόφαση, που υπέγραψε στις 14 Αυγούστου ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πασχαλίδης, δρομολογείται η διαδικασία αναπλήρωσης των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και ΣΕΚ με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, όπως προβλέπεται από τον νόμο 2413/1996, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Η θητεία των σημερινών διευθυντών λήγει στο τέλος του μήνα και θα τοποθετηθούν αναπληρωτές διευθυντές, οι οποίοι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους μέχρις ότου επιλεγούν και τοποθετηθούν οι νέοι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του ΠΔ 398/95, όπως αυτό τροποποιήθηκε από τον Ν. 2413/96.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η διαδικασία της επιλογής των νέων διευθυντών των σχολικών μονάδων και ΣΕΚ θα γίνει από τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια μετά την ανασυγκρότησή τους, η οποία θα ακολουθήσει αμέσως μετά την επιλογή και τοποθέτηση των νέων Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Γραφείων.

Ετσι, στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, ύστερα από εισήγηση των αρμόδιων Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα οριστούν οι εκπαιδευτικοί, στους οποίους θα ανατεθεί η προσωρινή άσκηση καθηκόντων διευθυντή. Οι παραπάνω ρυθμίσεις αφορούν και τα σχολεία, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά από το σχολικό έτος 1996 - 97.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ