Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κρύβονται!

Οι βαμβακοπαραγωγοί, αφ' ότου παρέδωσαν την περσινή παραγωγή βαμβακιού στα εκκοκκιστήρια, περιμένουν να εξοφληθούν! Και, παρόλο που έχουν περάσει περίπου 11 μήνες από τότε, δε βγαίνει κανένας αρμόδιος να ενημερώσει τους αγρότες, τι και ποιοι δικαιούνται να εισπράξουν και πότε θα πληρωθούν την εξόφληση.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες παραγωγοί καρπουζιών και πεπονιών, που "άκουσαν" τις προτροπές του υπουργού Γεωργίας να καλλιεργήσουν κηπευτικά αντί για βαμβάκι, υποχρεώνονται φέτος να πουλήσουν - κι αν βρουν αγοραστές - με την εξευτελιστική τιμή των 10 δραχμών το κιλό στα καρπούζια και των 20 δραχμών στα πεπόνια. Μάταια οι παραγωγοί ζητούν από το υπουργείο Γεωργίας να παρέμβει και να στηρίξει το πενιχρό εισόδημά τους για να αποφύγουν την καταστροφή.

Από την άλλη, χιλιάδες παραγωγοί ροδακίνων εξαναγκάζονται να αποδεχτούν τον εκβιασμό των εμπόρων - μεταποιητών ροδακίνου και να δεχτούν να πληρωθούν τιμές κάτω από την ελάχιστη τιμή που έχει καθοριστεί από την Κοινότητα.

Κι όμως, οι αρμόδιοι της ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας αποφεύγουν να παρέμβουν, να διαβεβαιώσουν και να δεσμευτούν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών. Τι συμβαίνει, γιατί... κρύβονται, δεν έχουν άραγε να πουν τίποτα στους αγρότες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ