Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
52 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Οι ήρωες δίνουν και σήμερα το "παρών"

Ανακοίνωση της ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ - κάλεσμα για ισχυρό μέτωπο ενάντια στους ιμπεριαλιστές, τα μονοπώλια και τις υποταγμένες στις ορέξεις τους πολιτικές ηγεσίες των άλλων κομμάτων

Πολλοί θα ήθελαν οι ήρωες του Μπλόκου της Κοκκινιάς να ξεχαστούν ή να καταχωνιαστούν και να "αραχνιάσουν" σε κάποια γωνιά ενός μουσείου και προσφεύγοντας σ' αυτούς "εθιμοτυπικά", να καταφέρνουν να τους παραδώσουν στη λήθη. Οι ήρωες του Μπλόκου όμως δεν πεθαίνουν. Μαζί με όλους τους άλλους λαϊκούς αγωνιστές ζουν μέσα από τους αγώνες, που συνεχίζει να αναπτύσσει ο λαός ενάντια σε κάθε μορφή εθνικής υποτέλειας και συμβιβασμού.

Αυτό υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ,με αφορμή τα 52 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από την ηρωική θυσία του λαού της μαρτυρικής Κοκκινιάς. Μια θυσία που μένει χαραγμένη βαθιά στη μνήμη του ελληνικού λαού, όχι μόνο για τις απάνθρωπες πράξεις των Γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, αλλά κύρια για την παλικαριά και τον ηρωισμό του λαού αυτής της πόλης.

"Τη δοκιμασία του Μπλόκου οι πατριώτες την πέρασαν με ψηλά το κεφάλι και αντί να λυγίσουν την αντίστασή τους τη δυνάμωσαν ακόμα πιο πολύ, με στόχο τους τη λευτεριά και τη λαοκρατία. Με τον αγώνα της και τη θυσία των καλύτερων παιδιών της, η Κοκκινιά συνέβαλε σημαντικά στο έπος της Εθνικής μας Αντίστασης και στην εκδίωξη του κατακτητή. Απέδειξε για άλλη μια φορά, πως ο αγώνας του λαού, οποιαδήποτε θυσία και αν απαιτήσει, όσο μεγάλη κι αν είναι, έχει σίγουρα θετικότερες επιδράσεις απ' ό,τι η καταστροφική πολιτική της υποτέλειας και του ραγιαδισμού", τονίζει η ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ και συνεχίζει:

Οι ήρωες του Μπλόκου ζούνε μέσα στους αγώνες ενάντια στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των μονοπωλίων και της κυβέρνησης, με την επικρότηση ή την ανoχή όλων των υπολοίπων "εθνικά υπερήφανων" ελληνικών κομμάτων, για αφελληνισμό της ναυτιλίας, για εξασφάλιση παραδοσιακών βιομηχανικών κλάδων της χώρας μας, για αφανισμό μεγάλου τμήματος μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτικών δραστηριοτήτων, για συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και των κοινωνικών παροχών.

Ζούνε μέσα από τους αγώνες του κινήματος ειρήνης για απεμπλοκή της χώρας μας από τις αμερικανονατοϊκές δυνάμεις, από τους βασικούς υποκινητές πολεμικών συρράξεων στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια αλλά και σε όλη την υφήλιο.

Ζούνε μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων για διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, για ανάπτυξη της δημοκρατίας στους χώρους δουλιάς, στην πληροφόρηση ενάντια σε κάθε κρατικό και "ευρωπαϊκό" αυταρχισμό. Ζούνε μέσα στους αγώνες της νεολαίας μας για δουλιά, μόρφωση, πολιτισμό.

Η ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα αγώνα και αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού. Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους και όλο τον λαό, "να συγκροτήσουν μέσα από τους κοινούς αγώνες, ένα ισχυρό μέτωπο πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστές, τα μονοπώλια και τις υποταγμένες στις ορέξεις τους πολιτικές ηγεσίες των άλλων κομμάτων. Ενα μέτωπο προκειμένου να δυναμώσει η γνήσια ταξική - αγωνιστική φωνή των εργαζομένων, το ΚΚΕ. Για να αποκτήσει η χώρα μας σοσιαλιστική προοπτική, για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας όπως μας αξίζει".

Διήμερες εκδηλώσεις

Σήμερα και αύριο, ο Δήμος Νίκαιας σε συνεργασία με τις αντιστασιακές οργανώσεις (ΠΕΑΕΑ, ΠΣΕΑΕΑ, "Ομήρων Γερμανίας" και Σωματείο Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής "Ο Φοίνικας"), διοργανώνουν εκδηλώσεις προς τιμήν των ηρώων. Σήμερα θα κατατεθούν στεφάνια από τον δήμαρχο και εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων σε διάφορα σημεία της πόλης. Αύριο, στις 9.30 π.μ. θα γίνει η επιμνημόσυνη δέηση, στο χώρο του Ηρώου, στην πλατεία Οσίας Ξένης.Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα γίνουν κατάθεση στεφανιών και οι κεντρικές ομιλίες των εκπροσώπων των αντιστασιακών οργανώσεων και του δήμαρχου Νίκαιας. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει πορεία στο χώρο του κοινοτάφιου στο Γ Νεκροταφείο.

Η ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς καλεί τους συναγωνιστές και φίλους, τις νέες και τους νέους και όλον τον κοκκινιώτικο λαό να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ