Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι νέοι λένε "ναι", ψηφίζουν ΚΚΕ

Χαυτεία, ώρα 7.30. Οι νέοι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, δίνουν ξανά το μαζικό, μαχητικό και αναντικατάστατο "παρών" τους, όπως κάνουν σε κάθε συγκέντρωση του ΚΚΕ. Πώς να περιγράψει κανείς το κλίμα και τον παλμό αυτής της προσυγκέντρωσης; Πώς να "περάσει" κανείς στο χαρτί την τόση ομορφιά των νεολαίων που και χτες το βράδυ ήταν εκεί, μπροστάρηδες, στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ; "Νεανική αντεπίθεση" γράφει το πανό που οδηγεί την πορεία, και οι νεολαίοι που ακολουθούν, κρατώντας τις κόκκινες σημαίες, είναι σίγουροι για το δρόμο που οδηγεί στο μέλλον.

Είναι πολλοί οι νέοι και τα μάτια τους λάμπουν. Είναι η νιότη του ΚΚΕ και των ιδανικών του. Είναι η καλύτερη απάντηση σ' αυτούς που θέλουν το ΚΚΕ "γερασμένο". Σ' αυτούς που γερνούν μαζί με τις ιδέες που υποστηρίζουν.

Οι Κνίτες πλησιάζουν στο χώρο της συγκέντρωσης. Το πλήθος ανοίγει το δρόμο για να περάσει η νέα γενιά. Πολλοί από αυτούς θυμούνται τα νιάτα τους. Χειροκροτούν και τα μάτια τους δείχνουν συγκίνηση, παίρνουν κουράγιο. Οι αγώνες τους και οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες. Το βλέπουν μπροστά τους και χαίρονται. Οι νέοι αισθάνονται και ανταποδίδουν. Πιο δυναμικά, πιο μαχητικά φωνάζουν: "Οι νέοι λένε ναι, ψηφίζουν ΚΚΕ".

Νέοι εργαζόμενοι, μαθητές νυχτερινών σχολείων και σχολών, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, καταλαμβάνουν τη θέση τους μπροστά στην εξέδρα. Με τον νεανικό αγωνιστικό τους παλμό, δίνουν τον τόνο στη μεγάλη γιορτή. Δηλώνουν ότι θέλουν, μπορούν, και ξέρουν να αγωνίζονται.

Η συμμετοχή της νεολαίας στη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ