Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ
"Πορεία κόντρα στη λήθη"

Αύριο το πρωί η αναχώρηση

"Πορεία κόντρα στη λήθη" θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί το τριήμερο οδοιπορικό με στόχο το Βίτσι που αρχίζει αύριο το πρωί με οργανωτή το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών.Οι συμμετέχοντες σ' αυτό το προσκύνημα σε τόπους αγιασμένους από το αίμα αγωνιστών που πάλεψαν μέχρι τέλους κόντρα στην αμερικανοκρατία, για μια λαϊκή δημοκρατία, θα ξεκινήσουν αύριο στις 7 το πρωί με πούλμαν από τη γωνία Χαλκοκονδύλη και Πατησίων.

Μετά τις αναγκαίες στάσεις ξεκούρασης στη διαδρομή, η πρώτη στάση σε ιστορικό χώρο θα γίνει στο Λιτόχωρο,όπου θα γίνει επίσης μία σύντομη περιγραφή των αιτιών και της πρώτης μάχης του εμφυλίου πολέμου. Επόμενος σταθμός η Νάουσα.Στην Εδεσσα προβλέπεται επίσης μία στάση με ταυτόχρονη περιγραφή των μαχών και της δράσης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην περιοχή. Κατά το βράδυ η αποστολή θα έχει φτάσει στη Δροσοπηγή της Φλώρινας. Το Σάββατο το πρωί αναχώρηση για Πρέσπα με στάση στη Βίγλα και αφήγηση για το θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων. Εκεί θα γίνει επίσης συζήτηση για την οργανωτική διάρθρωση του ΔΣΕ.Ακολουθεί ξενάγηση στην Πρέσπα και συζητήσεις για τις μορφές λαϊκής εξουσίας στις ελεύθερες περιοχές, για τα λαϊκά συμβούλια, τα λαϊκά δικαστήρια και τη λαϊκή πολιτοφυλακή.Θα υπάρξει επίσης αφήγηση σχετικά με την έδρα της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης και τη σχολή Αξιωματικών.

Το πρωί της Κυριακής θα γίνει η αναχώρηση για το Βίτσι.Στη διάρκεια της στάσης εκεί θα γίνει περιγραφή της μάχης του Μαλιμαδίου.Επόμενοι σταθμοί: η Καστοριά, ο Φαρδύκαμπος (περιγραφή της μάχης), τα Γρεβενά (περιγραφή της μάχης), η Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα (περιγραφή της μάχης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ