Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οψιμο ενδιαφέρον

Το όψιμο ενδιαφέρον τους για τα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο Δήμο της Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσμα της κακοδιοίκησης από τη Δημοτική Αρχή του Κ. Κοσμόπουλου,εκδήλωσαν με επερώτησή τους προς τον πρόεδρο τον Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης 7 σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ. Ομως, η παράταξη αυτή μέχρι τώρα, από μείζονα αντιπολίτευση, έχει μετατραπεί, με τη στάση που τηρεί στα περισσότερα θέματα, σε μείζονα συμπολίτευση, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στο δήμο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της λεγόμενης μείζονος αντιπολίτευσης κυριολεκτικά "καταπίνουν τη γλώσσα τους" όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο η "Αγωνιστική Κίνηση" καταγγέλλει την αδράνεια και την αυθαιρεσία που επικρατούν στο δήμο, όπως και όταν ξεσκεπάζει τα πεπραγμένα στην "Πολιτιστική Πρωτεύουσα". Τώρα για να δείξουν ότι κάνουν αντιπολίτευση δηλώνουν: "Η βαθιά κρίση που πλήττει το δημότη, η οικονομική κατάρρευση, οι εσωτερικές διαμάχες, η ανυποληψία στην αγορά, οι απουσίες του δημάρχου, έχουν αποδιαρθρώσει τις λειτουργίες του δήμου. Εκατοντάδες εργαζόμενοι "εγκλωβίζονται" κατά δήλωση των ιδίων σε χώρους όπως ο ζωολογικός κήπος, γιατί ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα, ούτε την αξιοπιστία στην αγορά για να προμηθευτεί υλικά και να τους απασχολήσει".

Οπως δηλώνει στο "Ρ" ο Αποστόλης Ζησίδης,αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, η μείζον αντιπολίτευση στο δήμο έχει σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που υπάρχει. "Με την ενέργειά τους αυτή μάταια προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους", συνέχισε. "Τα μόνα έργα που κάνει σήμερα ο δήμος είναι αυτά που χρηματοδοτούνται από την "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" και τα οποία έχουν δοθεί σε εργολάβους. Ετσι από το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό του δήμου (250 στο Αρχιτεκτονικό και 300 στην οδοποιία) ελάχιστο αξιοποιείται. Μέχρι και τις πόρτες του δημαρχείου, τις έχουν δώσει σε εργολάβους", κατέληξε ο συνδικαλιστής.

Για το ίδιο θέμα ο Αγάπιος Σαχίνης,δημοτικός σύμβουλος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης", σημειώνει: "Στην προσπάθειά τους να κρύψουν την απουσία τους από τα δρώμενα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ανακαλύπτουν μετά δύο χρόνια ότι υπάρχει δήμος και προβλήματα. Μόνο που και αυτοί είναι συνυπεύθυνοι στην ύπαρξη και τη διαιώνιση των προβλημάτων και δεν μπορούν να κρύψουν με το όψιμο ενδιαφέρον τους, τις τεράστιες ευθύνες τους. Ο λαός της Θεσσαλονίκης έχει αντιληφθεί ποιος πραγματικά είναι αντιπολίτευση, ποιος στέκεται δίπλα στους αγώνες του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του. Η "Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση" είναι αυτή που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε και αποκάλυψε αυτά που σήμερα άλλοι ανακαλύπτουν και έκανε τις προτάσεις της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ