Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ
Αθλιες συνθήκες σε καταυλισμό Τσιγγάνων

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, με αφορμή κρούσμα πολιομυελίτιδας κατέθεσαν δύο πολίτες

Μήνυση εναντίον του δημάρχου Νέας Αλικαρνασσού και κατά παντός υπευθύνου για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των Τσιγγάνων που ζουν στην περιοχή, κατέθεσαν χτες στην Εισαγγελία Ηρακλείου δύο πολίτες. Πρόκειται για τον πολιτικό μηχανικό Λ. Δρανδάκη και τον υπάλληλο του ΙΚΑ Γ. Σκουλά, οι οποίοι κατέθεσαν τη μήνυση με αφορμή το κρούσμα πολιομυελίτιδας που πρόσφατα εμφανίστηκε σε Τσιγγανόπουλο επτά μηνών.

Εξηγώντας τους λόγους που τους οδήγησαν στην ενέργεια αυτή, οι δύο Ηρακλειώτες χαρακτήρισαν τον καταυλισμό "γκέτο, χωρίς νερό, με τα σκουπίδια συσσωρευμένα δίπλα στο χώρο που παίζουν παιδιά των Τσιγγάνων, με ποντίκια και ανθρώπους σε μια τραγική συμβίωση"...

Κύριος υπεύθυνος όμως γι' αυτό δεν μπορεί να είναι ο Δήμος Ν. Αλικαρνασσού. Οι κάτοικοι της εγκαταλειμμένης αυτής πολιτείας, η οποία συνορεύει με την πόλη του Ηρακλείου, φέρονται όσο καλύτερα μπορούν, το ίδιο και η δημοτική αρχή, στον τσιγγάνικο κόσμο. Την κύρια ευθύνη φέρει η πολιτεία, οι εκπρόσωποι της οποίας εμπαίζουν μέχρι σήμερα το Δήμο, υποσχόμενοι ότι "σύντομα" θα βρεθεί χώρος κατάλληλος για τη μετεγκατάσταση των Τσιγγάνων. Κι αυτός ο χώρος δεν έχει βρεθεί κι ας πέρασαν περίπου 15 χρόνια από τότε που δημιουργήθηκε ο τσιγγάνικος καταυλισμός.

"Η μήνυση αυτή, έπρεπε να κατατεθεί εναντίον των πραγματικών υπευθύνων, που είναι η πολιτεία και οι αρμόδιοι" δήλωσε χτες στο "Ρ" ο δήμαρχος Γ. Πατεράκης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ν. Αλικαρνασσός, αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα προβλήματα στο νομό Ηρακλείου, εξαιτίας του αεροδρομίου, των φυλακών, του καταυλισμού και της γενικότερης περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής. Πάντως, οι υπεύθυνοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, υποσχέθηκαν χτες στο δήμαρχο, ότι θα ξεκινήσει άμεσα η απολύμανση του καταυλισμού και θα ενταθούν οι προσπάθειες εξεύρεσης κατάλληλου χώρου μετεγκατάστασης των Τσιγγάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ