Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Ανοιξε η χωματερή

Ανοιξαν και πάλι από χτες στη 1 το μεσημέρι οι πύλες της χωματερής των Ανω Λιοσίων και έτσι τα απορριμματοφόρα των δήμων άρχισαν και πάλι τη δουλιά τους μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι εκεί. Οι εργαζόμενοι είχαν ξεκινήσει από την Τρίτη επ ' αόριστον αποχή εργασίας και κλείσιμο της χωματερής. Χτες η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή των κινητοποιήσεων μετά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, ότι θα ληφθούν από σήμερα ισχυρά μέτρα περιφρούρησης της χωματερής.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν να ληφθούν άμεσα μέτρα περιφρούρησης ώστε να μην μπορούν να κυκλοφορούν ανάμεσα σε μηχανήματα και βουνά σκουπιδιών οι ρακοσυλλέκτες που περιφέρονται καθημερινά στη χωματερή βάζοντας σε κίνδυνο και τη ζωή τους.

Στη συνάντηση που είχε χτες με τη διοίκηση του συλλόγου ο υπουργός, δεσμεύτηκε ότι από σήμερα θα αυξηθεί και θα γίνει αυστηρότερη η αστυνόμευση γύρω από τη χωματερή και θα εμποδίζονται οι ρακοσυλλέκτες να μπαίνουν μέσα σε αυτή. Επίσης ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν κονδύλι που θα δοθεί στον ΕΣΔΚΝΑ για να περιφράξει τη χωματερή (κατά πάσα πιθανότητα με ψηλό μαντρότοιχο) ώστε να εμποδίζεται η είσοδος στο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ