Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων

Δικάζεται αύριο ο Νίκος Χριστάνης

Αύριο δικάζεται στη Θεσσαλονίκη το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Χριστάνης για τη συμμετοχή του στις μαθητικές κινητοποιήσεις της περιόδου '92-'93, με την κατηγορία της "διατάραξης οικιακής ειρήνης". Ως πρόεδρος τότε του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 6ου Νυχτερινού ΤΕΛ, το στέλεχος της ΚΝΕ πρωτοστάτησε στους αγώνες των μαθητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΙΕΚ, με στόχο την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Στη δίκη θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρώην βουλευτής Γιάννης Κατσαρός, ο Γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ Λάζαρος Μπάμπας και ο καθηγητής του 6ου Νυχτερινού ΤΕΛ Σ. Κωνσταντινίδης.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και συνολικότερα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ολοένα εντείνεται τα τελευταία χρόνια. Ο προφανής σκοπός αυτών των μεθοδεύσεων, αντίθετα με το στόχο του, φαίνεται πως συσπειρώνει περισσότερο τους μαθητές στον κοινό αγώνα για τα οξυμένα προβλήματα της τεχνικής και νυχτερινής εκπαίδευσης.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του 5ου Νυχτερινού ΤΕΛ ξεκαθαρίζει πως οι μαθητές δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις που γίνονται για τον εκφοβισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων τους.Τονίζουν πως θα σταθούν εμπόδιο στον επικίνδυνο δρόμο που ανοίγεται για την καταπάτηση κεκτημένων δικαιωμάτων.

Στο άλλο μέτωπο των διώξεων τώρα, στις Σέρρες. Δεν έγινε τελικά χτες η δίκη των δύο κνιτών του Σάκη Πίσιου,μέλους του ΚΣ και του Χρήστου Ιωσηφίδη,που κατηγορούνταν για παράνομη αφισοκόλληση. Η δίκη αναβλήθηκε για τον επόμενο Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ