Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ε. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Προκλητικός!
  • Αντέδρασε, έτσι, γιατί είναι ..."πολιτική προσωπικότητα", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης!
  • "Δεν ενοχλήθηκε η κυβέρνηση"
  • Απόπειρα μετάθεσης της ευθύνης στα όργανα της Δικαιοσύνης!

Προκλητικός, αλλά και αποκαλυπτικός ήταν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος. Αφ' ενός προσπάθησε να μεταθέσει τις ευθύνες του στην "αυτόβουλη" δράση της Δικαιοσύνης, αλλά αφ' ετέρου δήλωσε πως η όλη ιστορία της εισβολής αστυνομικών οργάνων και εισαγγελέα στο Ρ/Σ "Σκάι" δεν ...ενόχλησε την κυβέρνηση!

Οτι "δεν είχε ιδέα" για την επέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κ. Παρασκευαϊδη,ισχυρίστηκε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος, λέγοντας ότι ο εισαγγελέας ξεκίνησε με δική του πρωτοβουλία την επιχείρηση σύλληψης δημοσιογράφων του ραδιοσταθμού "Σκάι". Τα γεγονότα - δήλωσε - τα πληροφορήθηκε αργά το βράδυ, όταν του τηλεφώνησε ο δημοσιογράφος Δ. Ρίζος για να πληροφορηθεί τι συνέβη. Ο Ε. Γιαννόπουλος ισχυρίστηκε, επίσης, ότι επενέβη αμέσως και παρήγγειλε στον αρχηγό της Αστυνομίας να αποσύρει τους αστυνομικούς.

Δικαιολογώντας τις ενέργειές του, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως οργίστηκε, μόλις άκουσε στις ειδήσεις του "Σκάι", προχτές το απόγευμα πως ο ίδιος δεν ψήφισε τον Απ. Κακλαμάνη για πρόεδρο της Βουλής και αμέσως τηλεφώνησε στο σταθμό για να διαψεύσει την είδηση. Περίμενε μέχρι τις πέντε παρά πέντε το απόγευμα για να επανορθωθεί η είδηση και όταν αυτό δε συνέβη έδωσε εντολή σε δικηγόρο του να κατατεθεί μήνυση εναντίον του διευθυντή του"Σκάι" Θ. Καρτερού και των δημοσιογράφων Ε. Μπαλταζή και Β. Χιώτη για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ, όπως είπε ο ίδιος, θα καταθέσει άλλες δύο μηνύσεις εναντίον του Στ. Μαλέλη και του Μ. Καψή, επίσης δημοσιογράφων του "Σκάι".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος, στη χτεσινή συνέντευξη, μεταξύ άλλων, υποστήριξε επίσης ότι:

  • Επικοινώνησε προχτές το απόγευμα τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, ο οποίος του ζήτησε, αν είναι δυνατόν, να σταματήσει η διαμάχη με τον "Σκάι". Για το αν ενοχλήθηκε η κυβέρνηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως "ούτε η κυβέρνηση στεναχωρήθηκε, ούτε κινδυνεύει η θέση του Γιαννόπουλου".
  • Το όλο θέμα είναι πολιτικό και ότι πράγματι για την κυβέρνηση, κατά την εκλογή προέδρου της Βουλής, προς στιγμή δημιουργήθηκε πολιτικό πρόβλημα από τη μη ψήφιση του Απ. Κακλαμάνη στην πρώτη ψηφοφορία.
  • Η πληροφορία που μεταδόθηκε από το "Σκάι" ήταν μια "δολοφονική επίθεση εκ προθέσεως" για να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Ωστόσο, σε άλλο σημείο, ο Ε. Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι η όλη υπόθεση δημιουργήθηκε για λόγους ακροαματικότητας. "Κρίνω, είπε, ότι για εμπορικούς λόγους δημιουργήθηκε αυτή η υπόθεση".
  • Ενδεικτική των ...κινήτρων του υπ. Δικαιοσύνης, ήταν η απάντησή του σε ερώτηση, γιατί οι άλλοι βουλευτές για τους οποίους μεταδόθηκε ότι δεν ψήφισαν τον Απ. Κακλαμάνη δεν ενήργησαν ανάλογα, όπου ο Ε. Γιαννόπουλος απάντησε πως δεν είναι όλοι το ίδιο. "Ο Γιαννόπουλος είναι μια πολιτική προσωπικότητα", είπε, και η είδηση πως δεν ψήφισε τον Απ. Κακλαμάνη θα σήμαινε ότι "ο Γιαννόπουλος θα πρέπει να παραιτηθεί ή να τον παύσει ο πρωθυπουργός".Για το ίδιο θέμα, διευκρίνισε πως ο πολιτικός του λόγος ..."έχει πέραση" και δεν μπορούσε να μην αντιδράσει.

Σχετικά με το επίμαχο ζήτημα αν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κ. Παρασκευαϊδης ενήργησε μόνος του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλος, με έγγραφό του προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Κ. Νταϊλιάνα, αναφέρει ότι η εντολή για να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου, δόθηκε με πρωτοβουλία του Κ. Παρασκευαϊδη, "χωρίς να παρακληθεί η να ενταλθεί" από κανένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ