Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Αμυντική θωράκιση για ειρηνική λύση

Με στρατιωτική παρέλαση στη Λάρνακα και πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τις ελεύθερες περιοχής της Κύπρου ολοκληρώθηκε χτες η κοινή ελληνοκυπριακή άσκηση "Τοξότης" - "Νικηφόρος".

Την παρέλαση στη Λάρνακα παρακολούθησε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δ. Χριστόφιας, σε δηλώσεις του σχετικά με την άσκηση, αφού επισήμανε ότι ήταν άρτια οργανωμένη, τόνισε: "Κατά τη γνώμη μας, τα μηνύματα τα οποία θα πρέπει να πάρουμε από αυτή την άσκηση είναι η ανάγκη της αμυντικής θωράκισης, η οποία θα υπηρετήσει την ειρηνική και μόνο την ειρηνική λύση στο κυπριακό πρόβλημα. Δεν πρέπει να γίνουμε πομποί, αλλά ούτε και δέκτες οποιασδήποτε δημαγωγίας περί λύσεων τάχατες πολεμικών, ένεκα της καλής οργάνωσης της Εθνικής Φρουράς". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ασκήσεις πρέπει να υπηρετούν το αμυντικό δόγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή, όπως είπε, την υπόθεση της απόκρουσης της οποιασδήποτε τυχοδιωκτικής επιδρομής της Τουρκίας.

Πάντως και χτες δεν έλειψαν οι τουρκικές παραβιάσεις κυρίως στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου. Παράλλλα, έπεσαν ακόμα περισσότερο οι τόνοι γύρω από το θέμα της προχτεσινής πτώσης του τουρκικού F-16 κοντά στις ακτές της Χίου. Οι έρευνες συνεχίστηκαν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, για την ανεύρεση του δεύτερου Τούρκου πιλότου. Ο άλλος πιλότος, που διασώθηκε από ελληνικές δυνάμεις, μεταφέρθηκε χτες το απόγευμα με ελληνικό C-130 από το αεροδρόμιο της Χίου στη Σμύρνη, όπου και παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ