Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εισαγγελείς, τα ΜΜΕ και η ... παρέα τους

Πολύ καλά ενήργησε ο υπουργός της Δικαιοσύνης. Διότι δεν μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος να βγαίνει στο "γυαλί" και να λέει ό,τι του κατέβει. Να σπιλώνει υπολήψεις και να ψευδολογεί ασυστόλως. Α, όλα κι όλα. Υπάρχουν και όρια, τα οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωρίζει άριστα (άλλωστε τα έχει προσπεράσει ουκ ολίγες φορές). Εύγε, λοιπόν, στον κύριο Γιαννόπουλο. Αυτή η αστραπιαία κίνηση να ξαμολήσει την Αστυνομία και τους εισαγγελείς εναντίον των "χαλκευτών" του ΣΚΑΪ, προκαλεί ...ελπιδοφόρα ανάταση του φρονήματος των τηλεθεατών, αλλά και γενικώς των απανταχού Νεοελλήνων που πλήττονται από την ασυδοσία των ψευτών, των λαοπλάνων, των υβριστών και των αδυσωπήτως ασελγούντων εις βάρος της αλήθειας.

Η πράξη μάλιστα του υπουργού πρέπει να ανοίξει τα μάτια του κ. Σημίτη, αφού του προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να λύσει διά παντός τα προβληματάκια που δημιουργούν στον "εκσυγχρονισμό" μερικοί - μερικοί. Ας το σκεφτεί: Γιατί ο Ε. Γιαννόπουλος να προϊσταται μόνο στο υπουργείο Δικαιοσύνης; Δικαιωματικά τού ανήκει και το υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Για να δούμε, τότε. Θα τολμήσει κανείς να λέει "άλλ' αντ' άλλων" μπροστά στη δικαιολογημένη έως επιβεβλημένη επέμβαση του Στρατού; (!). Ε, θα τολμήσει; (!) Τουτέστιν, όποιος διανοηθεί να αμφισβητήσει εις το ελάχιστον την κρυστάλλινη διαύγεια των "καθαρών λόγων" της κυβέρνησης και (κούνια που τον κούναγε) να κατηγορήσει την πολιτική της ή εν έκαστον των μελών της ή να μεταδώσει κάτι μη αρεστόν για το ΠΑΣΟΚ της "νέας σελίδας", "μαύρος εισαγγελέας (συγγνώμη, "όφις") που τον έφαγε".

Ομως, πρέπει να πούμε και του στραβού το δίκιο. Γιατί και αυτοί οι ταλαίπωροι στο ΣΚΑΪ, αλλά και στο ΜΕGΑ, και στον ΑΝΤΕΝΝΑ, και στο ΣΤΑΡ κλπ., μπερδεύονται οι άνθρωποι. Διότι σου λέει: Εμείς δεν έχουμε στα όπα - όπα το Γιαννόπουλο; Εμείς δεν του προσφέρουμε αφειδώς τηλεοπτικό χρόνο - σε αυτόν και τους ομοίους του - για τις προεκλογικές του ανάγκες; Σε εμάς δεν έρχεται κάθε φορά που θέλει να αποκαλέσει "τενεκέδες ξεγάνωτους" τους πολιτικούς του αντιπάλους; Από τα δικά μας "παράθυρα" δεν αποκαλεί "εμπόρους ναρκωτικών" όσους δε συμπαθεί; Από τα δικά μας στούντιο δεν απειλεί ότι θα "ξεδοντιάσει" δημοσιογράφους, δε λασπολογεί εναντίον αντιπάλων κομμάτων (με ιδιαίτερες επιδόσεις στο ΚΚΕ), δεν ξεσαλώνει κατά οιουδήποτε αμφισβητήσει την αυθεντία του; Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν εμφανίστηκε εισαγγελέας. Δεν ήταν στη συμφωνία...

Και όχι μόνο αυτό. Μήπως δεν είμαστε εμείς - σου λένε οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ, του MEGA, του ΑΝΤΕΝΝΑ, του STAR κλπ. - που τρέχουμε με τις κάμερές μας να απαθανατίσουμε τους λόγους των κυβερνώντων, όταν οι πολιτικάντηδες κάνουν το άσπρο - μαύρο; Για αυτό δε φτιάχνονται νόμοι στα μέτρα μας, όπως αυτός για τα ΜΜΕ; Εμείς δεν είμαστε που έχουμε αναλάβει μερικές από τις αναγκαίες "βρώμικες δουλιές"; Οπως, ας πούμε, την κατασυκοφάντηση των αγώνων των εργατών, των αγροτών και όσων, γενικώς, διεκδικούν; Την ψευδή έως ψευδέστατη απεικόνιση μιας πραγματικότητας, κομμένη και ραμμένη όπως βολεύει τους εξουσιαστές, σε συνδυασμό με την αποσιώπηση και διαστρέβλωση της αλήθειας; Κανείς από τους κυβερνώντες δεν ενοχλήθηκε ποτέ με αυτά τα ψέματα ώστε να κάνει χρήση των εξουσιών του. Ισα - ίσα. Αρα; Αρα, διώκτες και διωκόμενοι μια παρεούλα είναι. Μόνο που πότε - πότε, είτε οι μεν, είτε οι δε, χάνουν το μέτρο. Και αποκαλύπτονται τόσο η "δημοκρατικότητά" τους, όσο και το "ήθος" τους και οι "αντοχές" τους.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συρρίκνωση στο όνομα «του επιχειρείν» (2006-07-19 00:00:00.0)
Απολαυστικό! (2003-11-22 00:00:00.0)
Ανακήρυξε τον εαυτό του νέο υπουργό Δικαιοσύνης μετά τις εκλογές! (2000-03-21 00:00:00.0)
Πιστή στο ύφος και τις πρακτικές Γιαννόπουλου! (1997-02-21 00:00:00.0)
"Μου δίνεις, σου δίνω" (1995-02-25 00:00:00.0)
Ο κλήρος (1995-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ