Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΪ
Υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί

Στηρίζει ανοιχτά η κυβέρνηση

Προφανή "φυσικό αυτουργό" αλλά και εξίσου προφανείς "ηθικούς αυτουργούς", έχει όπως αποδεικνύεται από τις χτεσινές εξελίξεις η αντιδημοκρατική ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου,να δρομολογήσει επιχείρηση σύλληψης δημοσιογράφων του ραδιοσταθμού "Σκάι", επειδή από το δελτίο του σταθμού μεταδόθηκε η είδηση ότι δεν ψήφισε τον Απ. Κακλαμάνη στην ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Βουλής. Η κυβέρνηση στήριξε ουσιαστικά την ενέργειά του, ενώ σε συνέντευξη Τύπου ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης ομολόγησε ότι αντέδρασε γιατί... "ο λόγος του έχει πέραση" κι ότι είναι "πολιτική προσωπικότητα"! Αντιλήψεις που καταδεικνύουν και τη σοβαρή ευθύνη των ΜΜΕ, που έχουν συμβάλει στην προβολή των "πολιτικών μεθόδων" του.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: "Δεν είναι πολιτικό θέμα"!

Εκ μέρους της κυβέρνησης χτες, κάθε άλλο παρά καταδικάστηκε η πρωτοφανής αυτή ενέργεια, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που εκπορεύτηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Αντίθετα υπήρξε σαφής στήριξη. "Δεν είναι πολιτικό το θέμα", υποστήριξε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας, τονίζοντας ότι "πρέπει να αφήσουμε και τα εισαγγελικά όργανα κατά τη δική τους κρίση να λειτουργούν" και ότι "είναι πάγια αρχή να μη σχολιάζουμε τις πράξεις των εισαγγελέων και τις πρωτοβουλίες των οργάνων της Δικαιοσύνης". Συνάμα υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα λόγο να παρέμβει, αν και από προχτές το βράδυ ήταν ενήμερος. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, επέμεινε ότι δεν πρόκειται για πράξη που αντιτίθεται στην ελευθεροτυπία.

Οσον αφορά τέλος το Ρ/Σ "Σκάι", αξίζει να επισημάνουμε πως χθες επιδίωξε να καλέσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τον Ε. Γιαννόπουλο, με προφανή στόχο την εμπορική εκμετάλλευση του θορύβου που δημιουργήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ