Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Δε θα περάσει το σχέδιο τρομοκράτησης"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τις δίκες στελεχών του

Τις διώξεις στελεχών του ΚΣ της ΚΝΕ, σχετικές με την πολιτική τους δράση, καταγγέλλει με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, υπογραμμίζοντας ότι είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν πως θα κάμψουν τις αντιστάσεις της νεολαίας.

"Οι διώξεις αυτές, τονίζεται στην ανακοίνωση, αναδείχνουν με έντονο τρόπο το εξής ερώτημα: Πού το πηγαίνουν κυβέρνηση, εισαγγελείς και όσοι ανέλαβαν εργολαβικά την επιχείρηση ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης και των αγώνων της νεολαίας; Πώς εξηγείται αυτή η εμμονή στη δίωξη στελεχών μιας συγκεκριμένης οργάνωσης, της ΚΝΕ, μέσα σε λίγες μέρες;

Δεν είχαμε καμία αυταπάτη πως η κυβέρνηση, μαζί με τα σχέδια επίθεσης στα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού, θα χρησιμοποιούσε και τα απαραίτητα για τη συντηρητική πολιτική συμπληρώματα: Τον αυταρχισμό και την προσπάθεια εκφοβισμού".

Το ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει τη μεθόδευση αυτή, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να περάσει το επιχειρούμενο σχέδιο τρομοκράτησης του νεολαιίστικου κινήματος και της ΚΝΕ. "Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν πως θα κάμψουν τις αντιστάσεις της νεολαίας στα σχολεία, τους τόπους δουλιάς, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ με τέτοιου είδους κινήσεις. Οι νέοι, μέσα από τους φορείς τους, θα αντιστρέψουν την επίθεση, κόντρα στους εχθρούς της νεολαίας που τους στερούν τα δικαιώματα τους. Η ΚΝΕ θα πρωτοστατήσει ανυποχώρητα σ' αυτή την κατεύθυνση", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ