Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ολοκληρώθηκε η εκλογή προεδρείου

Ολοκληρώθηκε με τη χθεσινή - απογευματινή συνεδρίαση της Βουλής η διαδικασία εκλογής προεδρείου του Σώματος. Συγκεκριμένα, εκλέχτηκαν - βάσει όσων προβλέπει ο κανονισμός του Κοινοβουλίου - 5 αντιπρόεδροι (τρεις από το ΠΑΣΟΚ, ένας από τη ΝΔ και ένας από το ΚΚΕ), 3 κοσμήτορες (δύο από το ΠΑΣΟΚ και ένας από τη ΝΔ) και 6 γραμματείς (τέσσερις από το ΠΑΣΟΚ, ένας από τη ΝΔ και ένας από το ΚΚΕ).

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 286 βουλευτές. Απουσίαζαν - για διάφορους λόγους - έξι βουλευτές από τη ΝΔ και οχτώ βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ. Για την εκλογή αντιπροέδρων τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Εξελέγησαν: Από το ΠΑΣΟΚ οι: Π. Κρητικός (Α' αντιπρόεδρος) με 198 ψήφους, Π. Σγουρίδης (Β' αντιπρόεδρος) με 186 ψήφους και Λ. Αποστολίδης (Γ' αντιπρόεδρος) με 178 ψήφους. Στην κάλπη των προτεινόμενων από το ΠΑΣΟΚ αντιπροέδρων βρέθηκαν ακόμη 83 λευκά ψηφοδέλτια. Από τη ΝΔ για τη θέση του Δ' αντιπροέδρου ο Ν. Κατσαρός με 177 ψήφους υπέρ του, 93 λευκά και 15 άκυρα. Τέλ,ος από το ΚΚΕ για τη θέση του Ε' αντιπροέδρου ο Μ. Κωστόπουλος με 186 ψήφους υπέρ, 97 λευκά και 3 άκυρα.

Ως προς τους κοσμήτορες εκλέχτηκαν: Από το ΠΑΣΟΚ Οι Ντ. Βρεττός με 178 ψήφους και Ροδούλα Ζήση με 179 ψήφους. Από τη ΝΔ ο Αν. Καραμάριος με 198 ψήφους. Για γραμματείς εκλέχτηκαν: Από το ΠΑΣΟΚ οι: Ν. Αλευράς με 175 ψήφους, Δ. Θάνος με 177 ψήφους, Δ. Κατσικόπουλος με 178 ψήφους και ο Δ. Κουτσόγιωργας με 175 ψήφους. Στην κάλπη των προτεινόμενων από το ΠΑΣΟΚ γραμματέων βρέθηκαν 106 λευκά ψηφοδέλτια και 1 άκυρο. Από τη ΝΔ ο Π. Καμένος με 190 ψήφους υπέρ, 84 λευκά και 4 άκυρα και από το ΚΚΕ ο Αχ. Κανταρτζής με 158 ψήφους υπέρ, 124 λευκά και 4 άκυρα.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο τα μεσάνυχτα με ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ