Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΗΕΑ
Επικίνδυνος αυταρχισμός!

Εντονα αντέδρασε η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τις μηνύσεις κατά δημοσιογράφων και τις επιχειρήσεις για τη σύλληψή τους, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, τονίζει πως "τα φαινόμενα όπως αυτό αποτελούν δείγματα επικίνδυνου αυταρχισμού και θλιβερή προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων που φέρνουν στη μνήμη εποχές παρωχημένες". Παράλληλα, σημειώνει ότι οι δημοσιογράφοι "διεκδικούν μόνο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των απόψεών τους και της πληροφόρησης του ελληνικού λαού". Καταλήγει, τονίζοντας ότι υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες, πως "προτίθεται να προβεί σε διάβημα προς την κυβέρνηση και επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειές της". Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΟΕΣΥ, καταγγέλλοντας την ενέργεια "ως πλήγμα κατά της ελευθερίας του Τύπου".

Για "επικίνδυνο κρούσμα αυταρχισμού", κάνει λόγο στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συνασπισμός, σημειώνοντας πως "ο υπ. Δικαιοσύνης φέρει τις κύριες και ηθικές ευθύνες", καθώς και ότι "η κυβέρνηση αντί να επιχειρεί την υποβάθμιση και τη συγκάλυψη του μείζονος πολιτικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, οφείλει να αποδοκιμάσει με σαφήνεια τις αντιδημοκρατικές πρακτικές".

Από την πλευρά της Ν. Δημοκρατίας, δεν εκδόθηκε ανακοίνωση για το θέμα. Μεμονωμένα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γ. Βαρβιτσιώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι "παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου". Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, έκανε χτες λόγο για "φαινόμενα επικίνδυνα για τη δημοκρατία". Οσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, τα περισσότερα στελέχη τήρησαν αποστάσεις από το όλο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ